Highlights

Bij een tripje naar de Veluwezoom denk je al snel aan uitgestrekte bossen, lekker fietsen, prachtige wandelroutes en volledige ontspanning. Maar er is veel meer te ontdekken op de Veluwezoom! Behalve het Nationaal Park Veluwezoom met een breed palet natuurschoon vind je schaapskuddes, sportief vermaak, mogelijkheden voor groepsuitjes en tal van uitdagingen voor kinderen en het hele gezin. Je vindt op deze pagina vele tips om je dagenlang te vermaken!

In Nationaal Park Veluwezoom kun je genieten van bossen en heidevelden. Maar steek ook eens met een pontje de IJssel over, die door het landschap loopt.

Op de Veluwezoom ligt de bekende Posbank. Feitelijk is de Posbank het stenen bankje dat is vernoemd naar de heer Pos, dat op de top van een met heide begroeide stuwwal staat. Deze top ligt 90 meter boven NAP, waardoor bij helder weer het IJsseldal, de Achterhoek, de Liemers en Duitsland zichtbaar zijn. Maar in de volksmond wordt het gehele heidegebied waarin de bank staat Posbank genoemd. Daarnaast is het ook de naam van het ernaast gelegen paviljoen De Posbank.

Lees verder

Ontdek de veelzijdigheid van de Veluwezoom - Bekijk alle highlights op deze kaart