De leukste tips voor een zomer in Arnhem

Zomer in Arnhem, de tijd om er op uit te gaan! Tijdens de vakantie heb je wekenlang de tijd om de leukste plekjes van de stad te ontdekken. Ook deze zomer zijn er weer volop dingen te beleven. We hebben de leukste activiteiten voor je verzameld, zodat je de komende weken je agenda kan vullen!

Heb je een toffe foto of video gemaakt? Deel deze met ons via #zomerinarnhem. 

Picknicken in Park Sonsbeek

Uitgestrekte groene velden, het zonnetje in de lucht en een wijntje in je hand. Wat is er nou beter dan dat. Picknicken in het meest bekende park van Arnhem. Neem je mandje maar mee en gooi je kleedje maar uit. Lekker tot rust komen en genieten van de zomerdagen. 

Lees verder

Onze tips! - Voor een geslaagde dag

 • WK BMX 2021

  Op 21 en 22 augustus vindt het BMX World Championships plaats. Een week lang is het genieten geblazen voor de BMX fan. Het belooft en spannende race te worden op de thuisbaan #OpPapendal. De beste BMX-rijders ter wereld laten zich van hun beste kant zien en lanceren zich van een acht meter hoge startheuvel. En natuurlijk; elkaar voor te blijven op een baan met vette sprongen en strakke bochten.  

  Lees meer
 • Zomervreugde gaat Framed

  Zomervreugde en Framed slaan de handen ineen en combineren het beste van beide werelden tijdens een veelzijdig weekendfestival van vrijdag 24 t/m zondag 26 september 2021. Gestoken in een nieuw zomerjasje, maar de ingrediënten blijven hetzelfde.

  Lees meer
 • Bezoek het LandGOEDtheater

  Tijdens het LandGOEDtheater van 3 september tot en met 3 oktober duik je dieper in de geschiedenis van de kastelen, landgoederen en buitenplaatsen van Gelders Arcadië. In 2021 zal het plaatsvinden in Arnhem, Rheden, Wageningen en Renkum. Terwijl je meer over de geschiedenis van de landgoederen ontdekt, geniet je van muziek-en theaterscènes. 

  Lees meer

Een frisse duik - in het zwembad

Heerlijk even afkoelen in één van de mooiste openluchtzwembaden van Nederland, Openluchtzwembad Klarenbeek. Een frisse duik in het lekkere water, van de glijbaan en genieten van de zon op het grasveld. Een fijne plek om van de zomerse dagen te genieten.

Op avontuur in Burgers' Zoo

Ga deze zomer op wereldreis in eigen land! In Burgers’ Zoo kun je op ontdekkingsreis door de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud, waar je in de vochtige jungle bijzondere diersoorten als aardvarkens, capybara’s, vliegende honden, tientallen vogelsoorten, reptielen en vissen kunt spotten.

Trek verder naar de mysterieuze wereld van de rotswoestijn van Arizona waar ratelslangen en giftige hagedissen tussen de cactussen en canyons leven. Daarna duik je in de adembenemende wereld van de tropische koraalzee. Haaien kunnen plotseling opdoemen en weer even snel verdwijnen, terwijl jij je vergaapt aan het prachtige levende koraalrif of de sierlijke adelaarsroggen die vlak over je hoofd voorbij zwemmen.

Lees verder
Meer info

Maak een korte wandeling

Hou je van wandelen, maar niet te lang en te ver als het warm is? Wij hebben de mooiste korte wandelingen in regio Arnhem voor je uitgezocht. Combineer de heerlijke rust van wandelen met het opdoen van kennis. Je komt interessante feitjes te weten over de regio en over de historische gebouwen. Maar natuurlijk kun je ook gewoon genieten van de prachtige natuur, bijvoorbeeld op de Veluwezoom!

Lees verder
Bekijk de mooiste wandelingen tot 6 km

Arnhem heeft zoveel te bieden! - We laten je graag meer zien...