De leukste tips voor een zomer in Arnhem

Zomer in Arnhem, de tijd om er op uit te gaan! Tijdens de vakantie heb je wekenlang de tijd om de leukste plekjes van de stad te ontdekken. Ook deze zomer zijn er weer volop dingen te beleven. We hebben de leukste activiteiten voor je verzameld, zodat je de komende weken je agenda kan vullen!

Heb je een toffe foto of video gemaakt? Deel deze met ons via #zomerinarnhem. 

Picknicken in Park Sonsbeek

Uitgestrekte groene velden, het zonnetje in de lucht en een wijntje in je hand. Wat is er nou beter dan dat. Picknicken in het meest bekende park van Arnhem. Neem je mandje maar mee en gooi je kleedje maar uit. Lekker tot rust komen en genieten van de zomerdagen. 

Lees verder

Op avontuur in Burgers' Zoo

Ga deze zomer op wereldreis in eigen land! In Burgers’ Zoo kun je op ontdekkingsreis door de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud, waar je in de vochtige jungle bijzondere diersoorten als aardvarkens, capybara’s, vliegende honden, tientallen vogelsoorten, reptielen en vissen kunt spotten.

Trek verder naar de mysterieuze wereld van de rotswoestijn van Arizona waar ratelslangen en giftige hagedissen tussen de cactussen en canyons leven. Daarna duik je in de adembenemende wereld van de tropische koraalzee. Haaien kunnen plotseling opdoemen en weer even snel verdwijnen, terwijl jij je vergaapt aan het prachtige levende koraalrif of de sierlijke adelaarsroggen die vlak over je hoofd voorbij zwemmen.

Extra leuk: van 11 juli tot en met 23 augustus 2020 verlengt Burgers' Zoo dagelijks de openingstijd tot 20.00 uur! Zo kun je ook na een dagje zwemmen nog van je dierentuinbezoek genieten en mogelijke zomerhitte vermijden.

Lees verder
Meer info

Een frisse duik - in het zwembad

Heerlijk even afkoelen in één van de mooiste openluchtzwembaden van Nederland, Openluchtzwembad Klarenbeek. Een frisse duik in het lekkere water, van de glijbaan en genieten van de zon op het grasveld. Een fijne plek om van de zomerse dagen te genieten.

Toffe opties - voor een dagje uit:

Maak een korte wandeling

Hou je van wandelen, maar niet te lang en te ver als het warm is? Wij hebben de mooiste korte wandelingen in regio Arnhem voor je uitgezocht. Combineer de heerlijke rust van wandelen met het opdoen van kennis. Je komt interessante feitjes te weten over de regio en over de historische gebouwen. Maar natuurlijk kun je ook gewoon genieten van de prachtige natuur, bijvoorbeeld op de Veluwezoom!

Lees verder
Bekijk de mooiste wandelingen tot 6 km

Arnhem heeft zoveel te bieden! - We laten je graag meer zien...