Tour de Global Goals Rheden

Type: Fietsroute
Afstand: 22.0 km

Tour de Global Goals Rheden

Type: Fietsroute
Afstand: 22.0 km

Een prachtige fietstocht in het rondom het dorp Dieren. De route heeft een lange (22km) of korte (14km) optie. Met Pietje Pelle (van Gazelle) ga je een fietstocht maken door de bossen, langs kastelen en water.

Een prachtige fietstocht in het rondom het dorp Dieren. Met Pietje Pelle (van Gazelle) ga je een fietstocht maken door de bossen, langs kastelen en water. De tocht is een ware inspiratie om je bekend te maken met voor de wereldwijde global goals. En er is genoeg te eten en drinken onderweg. Neem je ouders mee!

Global Goals?
Weet je eigenlijk wel wat de Global Goals zijn? Niet, hier is een korte uitleg. In de hele wereld hebben leiders een plan gemaakt om grote problemen op te lossen. Zij willen er samen zorgen dat mensen gezond en niet meer arm zijn, genoeg te eten hebben, kunnen werken en dat iedereen gelijk is. Ook willen ze zorgen voor het klimaat en de natuur en nog veel meer. Ze, de wereldleiders maar ook de Nederlandse overheid, willen dat in 2030 voor elkaar hebben. Of dat lukt? De tijd gaat snel!  

Deze route is één van de routes speciaal ontwikkeld voor het 450 jarige bestaan van gemeente Rheden. 

Lange en korte route
Je kunt kiezen tussen een korte, 14 km, en lange route, 22 km. Dus als je geen e-bike hebt, geen zin meer hebt of nog iets anders moet doen kun je de fietstocht makkelijk korter maken. Maar let op: je mist dan wel een paar mooie en leuke punten onderweg. 

Routebeschrijving
Voor de routebschrijving en een overzicht van de plekken die je gaat zien, bekijk hier de folder!

afbeelding Pietje Pelle in Dieren
Afstand
22.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Callunaplein 88
6951CR Dieren
Eindpunt: Callunaplein 88
6951CR Dieren