Vakantie in eigen land: regio Arnhem

Een tripje naar een ver oord zit er voorlopig nog niet in, dus dit is de uitgelezen kans voor een vakantie in eigen land! Heb je wel eens gedacht aan een staycation? Je zult je verbazen over de mogelijkheden in regio Arnhem, en we kunnen je vertellen: die doen soms on-Nederlands aan! We hebben wat mogelijkheden voor je uitgestippeld voor een vakantie in eigen land!

Met zoveel groen in de omgeving, zijn er genoeg mogelijkheden voor een ontspannen uitje. Ontdek wat er allemaal te doen is! 

Oneindig veel fiets- en wandelroutes

Met honderden kilometers aan fiets- en wandelroutes kan je als fietser of wandelaar je hart ophalen in de regio Arnhem. Een uitgebreid fietsknopennetwerk brengt je langs de mooiste plekjes. Van stille vennetjes tot imposante landgoederen en alles daartussenin. Voor de wandelaar zijn er bewegwijzerde routes die je kan volgen, zo zie je de mooiste plekjes. Op de bonnefooi struinen of fietsen kan natuurlijk ook! Er is genoeg te zien!

Lees verder

De mooiste natuurgebieden

In deze bijzondere tijd is het fijn om je hoofd leeg te maken, en laat een wandeling of tochtje door te natuur daar nou perfect bij helpen. Blik op oneindig en genieten maar! Een van onze favoriete natuurgebieden is Stadsblokken Meinerswijk, op steenworp afstand van het centrum van Arnhem. De perfecte plek met zeeën van ruimte. Aan de voet van Arnhem ligt de Veluwezoom, waar je met een beetje geluk verschillende wilde dieren kan spotten. Hoe bijzonder is dat!

Zoek naar de Nederlandse big five en vind ze allemaal. Ook is op veel plekken goed te zien waarom de regio zo’n rijk verleden heeft. Verschillende kastelen en landgoederen vertellen je hun eeuwenoude verhalen. Zie je jezelf al op ontdekkingstocht gaan door de vele natuurgebieden die dit gebied rijk is? 

Picknicken in de natuur - Smeer broodjes, vul een mand en ga erop uit!

Nu het volop lente is, de dagen weer langer worden en het zonnetje zich steeds vaker laat zien, is niets lekkerder dan samen buiten zijn. Neem een mand vol met lekkers mee tijdens het fietsen of wandelen en spreid je kleedje uit op het gras. Geniet samen van lekkere broodjes, frisse salades en heerlijke limonade voor je je weg weer vervolgd. Wij hebben de leukste picknickplekken voor je verzamelt en op een rijtje gezet!

Lees verder
Bekijk de fijnste picknickplekken

Wereldreis vanuit Arnhem

Maak vanuit Burgers' Zoo een wereldreis. In deze dierentuin is de leefomgeving van de dieren zo goed mogelijk nagebootst – in de zogeheten Ecodisplays. Een bezoek voert je door een tropisch regenwoud, een rotswoestijn, een kleurrijk koraalrif en de grootste overdekte mangrove ter wereld!

Houd er wel rekening mee dat voor dagattracties van te voren een dag en tijdslot gereserveerd moet worden. Kijk hiervoor op de website van Burgers' Zoo

Lees verder

Creativiteit alom

Hoe mooi de natuur in de omgeving van Arnhem ook is, het centrum van Arnhem doet er zeker niet aan onder. Ontdek zelf hoe creatief de stad is en waarom er zoveel creatievelingen te vinden zijn. In de wijk Modekwartier vind je de leukste boetiekjes en werkplaatsen waar ontwerpers aan het werk zijn. Met veel passie maken ze de mooiste kleding, accessoires en items. Voor iets unieks moet je dus hier zijn! TIP: In de 7straatjes – die van Monopoly -  vind je leuke en unieke vondsten die je zeker bij de grote ketens niet kan scoren. Een dagje centrum is een gegarandeerd succes! 

De meest verrassende en designwinkels van Arnhem staan in dit plattegrond.

 

Blijf je slapen?

In en rond Arnhem vind je altijd een overnachtingsplek voor jouw stemming. Of je nu gaat voor een hotel middenin de levendige stad of voor een piepkleine - maar o zo gezellige - B&B verder uit het centrum. Of liever een bungalowpark, een camping of een camperplaats? Ook de verblijfsaccommodaties zijn de laatste weken hard aan de slag gegaan om een zo veilig mogelijk verblijf voor elke gast te kunnen garanderen. Zo kun je toch even lekker weg in de vakantie, zonder je zorgen te maken! In regio Arnhem slaap je, waar je ook voor kiest, altijd goed! We hebben een handig overzicht per overnachtingsgelegenheid voor je. Waarvoor kies jij?

Lees verder

Ontdek nog meer - In de Regio Arnhem!

En... Zien we jou in Arnhem?

Natuur, rust en ruimte maar ook de nodige gezelligheid – mét gepaste maatregelen – vind je in regio Arnhem. Heb jij al bedacht hoe je staycation eruit gaat zien? Je vindt op onze website nog veel meer tips voor een geslaagd tripje op Nederlandse bodem. Je zult ontdekken dat een vakantie dichtbij huis zeker voor herhaling vatbaar is! We gaan naar #VisitArnhem! 

     

Toch liever thuis?

De regio Arnhem is ook heel goed vanuit huis te ontdekken! We hebben de leukste thuisblijftips voor je verzameld. Ontdek meer over de regio door het kwartet- en memoryspel of geef de regio kleur met de verschillende kleurplaten. Ga daarna op virtuele wandeling en laat het avondeten lekker thuisbezorgen door één van de lokale restaurantjes. 

Lees verder
Bekijk de thuisblijftips!

Kijk hier voor meer inspiratie!