Streekproducten

Puur genieten - De authentieke streekproducten van De Liemers

De Liemers is trots op zijn streekproducten. En terecht! Van vergeten groenten tot het sappigste fruit. Van buffelmelk tot bekroonde wijnen. Van meel rechtstreeks van de molen tot rundvlees van Blonde d’Aquitaines, die grazen in de natuur. En ambachtelijk bier, duurzame meerval, mosterd, kazen, confituren, chutneys en vruchtensappen. Je vindt het allemaal in De Liemers!

Voor culinair, authentiek en puur genieten. Op het jaarlijkse Liemers Smaakfestival bijvoorbeeld. Of op de fiets door het afwisselende rivierenlandschap met de Liemerse Streekproductenroute. Onderweg kun je stoppen voor een bezoek of rondleiding bij boerderijen, landwinkels en restaurantjes. Of een appeltje uit de veilingkisten langs de weg.
 

Proef de Liemers

Meer streekproducten

Liemers trots!

Boeren en tuinders in de Liemers zijn met recht trots op hun producten, die ze bovendien vaak in een Liemers jasje steken. Je herkent de streekproducten aan de naam: Liemers Trots. Een keurmerk met strenge eisen voor een hoge kwaliteit streekproducten. Liemers trots ontwikkelde ook een overzichtskaart met alle streekproducenten die er in de regio te vinden zijn! Daarmee ontdek je eenvoudig de lekkerste streekproducten en leukste bezoeklocaties. Wist je daarnaast dat de Liemers een viertal fietsroutes heeft? Naast een routekaartje met knooppunten, staat er een QR code die je met je route app (zoals Routiq) kan inscannen. Bekijk de fietsroutes hier

Lees verder
Meer informatie
Streekproducten, Liemers, Duiven, Kwekerij

Smakelijk fietsen!

Met deze fietsroute kun je genieten van al het moois en lekkers dat de Liemers te bieden heeft. De fietsroute brengt je langs veel bijzondere culinaire locaties zoals bijvoorbeeld Struisvogelboerderij Vrieswijk. Zij organiseren activiteiten en laten je kennis maken met het boerenbedrijf. Ook langs de weg staan bij oude boerderijen vaak veilingkisten met verse groenten en sappig fruit.

Lees verder
Bekijk de route
Liemers, Gemeente Rijnwaarden, Streekproducten

test - test