Omfiets-brood van Tom van Otterloo

Het leven is te kort om brood te eten dat niet echt lekker is. Echte levensgenieters en Bourgondiërs uit de regio Arnhem weten dan ook precies waar ze moeten zijn voor het beste brood; op de Steenstraat. In het Spijkerkwartier vind je een bakker wiens brood werd gekozen tot het beste van Nederland en kreeg een prijs voor zijn sociale hart.

Tom van Otterloo is een ambachtelijke en duurzame lokale bakker die met een paar kleine online stapjes, ook graag naar jouw buurt komt voor hemels brood, culinaire cadeautjes en kraakverse appelflappen.

‘Toen ik opgroeide in Zuid-Limburg wist ik al dat ik bakker wilde worden. In 1986 ging ik bij een biologische bakker in Arnhem werken en kwam ik ook nog eens mijn ‘Arnhemse meisje’ tegen,’ vertelt de goedlachse Tom. ‘Ik ben van deze stad en deze buurt gaan houden. Het multiculturele in combinatie met de sterke binding met de wijk, dat is echt hartverwarmend.’

Boterham met Stroop van Joop

De specialiteit van de bakker op de Steenstraat is zijn ambachtelijke brood en heerlijke zoetwaren. Een banketafdeling is niet aanwezig in de bakkerij. ‘Wij kiezen ervoor om te maken waar we echt goed in zijn. Mensen komen hier echt voor de pure broodsoorten. Vooral het desembrood, gemaakt van lokale grondstoffen, is een van onze specialiteiten.’ Tom heeft er wel voor gekozen om ook producten te verkopen die bijdragen aan de smaak van het brood, zoals duurzaam geproduceerde ‘Stroop van Joop’, ‘Zeemansboter’ en ‘Café de Paris’ kruiden.

Lees verder

Malen in De Witte Molen

De bakker stelt de kwaliteit van zijn producten voorop. ‘Wij geloven in kwaliteit boven kwantiteit. Daarom hebben we samenwerkingen met lokale boeren. Het graan laten we malen bij de Witte Molen in Sonsbeek Park, zodat ook deze in stand gehouden kan worden.’ De bakker ziet plezier in het ondernemen in samenwerking met andere ondernemers in de regio. ‘Ondernemen hier is gewoon leuk.’

Lees verder

Misschien vind je dit ook interessant: