Welkom in Arnhem

In Arnhem vind je de kunst gewoon op straat - Zomer in Arnhem

Fietsen langs buitenkunst

Arnhem heeft op straat een collectie kunstwerken waar een gemiddelde museumtuin jaloers op zou zijn. Het hert op het Willemsplein in het centrum. De Lazy King in Sonsbeek. De Spitting Leaders in Park Presikhaaf en natuurlijk het geliefde Feestaardvarken: een vijftien meter lang roze beeld van een slapend aardvarken met een feesthoedje.

Lees verder
Ontdek de kunst te fiets

Volop inspiratie - Voor een volgend bezoek

Kinderen spelen in het Nederlands Openluchtmuseum

Kinderen spelen in het Nederlands Openluchtmuseum

© Oscar Timmers

Dagje uit

Burgers' Zoo, Nederlands Openluchtmuseum en andere topattracties vormen de basis voor een een dagje uit in Arnhem!

Bekijk de agenda

In Arnhem vinden het hele jaar door diverse evenementen plaats. Sportieve, historische en mode-events zoals bijvoorbeeld het Fashion + Design Festival, de Bridge to Liberation Experience of het Sprookjesfestival. Ontdek ze hier allemaal.

Heerlijk eten

© Regio Arnhem Nijmegen

Familie uitjes

© Jurjen Drenth

Poort tot de Veluwe

Met een ingang van Het Nationale Park De Hoge Veluwe binnen haar gemeentegrenzen is Arnhem met recht een groene stad. Wist je dat Arnhem al vanaf de 17e eeuw bekend staat als Groene stad aan de Rijn of Parkstad? Niet gek, met zo'n drieëntwintig kleine en grote (stads)parken. Het meest bekende park van Arnhem is Park Sonsbeek en stamt uit de 19e eeuw. In het 67 hectare grote park vind je niet alleen natuurschoon, gedurende het jaar vinden er vrijwel wekelijks evenementen plaats. Ga ook op de foto met de bekende luiwammes van Arnhem: De Lazy King. Deze liggende gekroonde kat ligt hier al te liggen sinds 2008 ter ere van een beeldententoonstelling.

Lees verder
Meer over natuur

ontdek de veelzijdige regio's - Ieder met een eigen karakter

natuur, landschap, Tolkamer, Rijnwaarden, Liemers

natuur, landschap, Tolkamer, Rijnwaarden, Liemers

© Windkracht20 - De Liemers Helemaal Goed

De Liemers

Ontdek in de Liemers de kracht van het water! Eeuwenlang trad de Rijn uit zijn oevers. Als je nu over de kronkelende dijken wandelt of fietst, zie je de groene wielen en waaien als overblijfsel van de talrijke overstromingen. Loop in de sporen van het water en maak kennis met de prachtige omgeving! 

Ontdek alles over de Liemers
Landgoed Middachten

Landgoed Middachten

© Jurjen Drenth

Veluwezoom

Je waant je even terug in de tijd bij het bezoeken van één van de fraaie kastelen en buitenplaatsen op de Veluwezoom. In Nationaal Park Veluwezoom treed je - te voet of per paard - in de voetsporen van de historische edellieden. Natuurlijk kan je het gebied ook op moderne wijze per fiets ontdekken. Je vindt er lange en korte, vaak bewegwijzerde, routes. Maak kennis met dit prachtige gebied! 

Ontdek alles over de Veluwezoom

Doesburg

Wie Doesburg al kent, zal het volledig beamen: je krijgt er geen genoeg van! Hier barst het van de monumenten. De Hanzestad heeft meer dan 150 monumenten en tal van musea, je komt ogen tekort. Wandelen door de historische binnenstad is teruggaan in de tijd. Zo is de indeling van de straatjes nog net als in de Middeleeuwen. 

Ontdek alles over Doesburg

Foto's op je Chromecast - van de Regio Arnhem

© Jurjen Drenth

Arnhem op je Chromecast

Heb jij de mooie Regio Arnhem ook zo gemist? Verheug je dan alvast op je volgende bezoek nu het weer mag! Wij ontwikkelden een fotoalbum die je eenvoudig kunt laten 'afspelen' op de screensaver van je Chromecast! Klik op het fotoalbum (deze opent automatisch met Google Photo's), klik dan rechtsboven op de drie bolletjes en selecteer 'weergeven in albums'. Daarna log je, als je dat nog niet gedaan had, in met je Google account. Open nu je Google Home app waarmee je je Chromecast instelt, klik jouw Chromecast aan en selecteer 'Ambient modus bewerken'. Je kunt dan de 'screensaver' van je Chromecast bewerken door op Google Foto's te klikken en het fotoalbum dat je zojuist van VisitArnhem hebt gekregen aan te vinken. Ét voila! De Regio Arnhem op je beeldbuis. Weer eens wat anders dan die standaard foto's van Google én volop inspiratie voor je volgende bezoek!

Lees verder
© helgaandheiniontour.com
© OhMyFoodness

Tips van bloggers

Waar drink je de lekkerste wijn? Welk hotel heeft de lekkerste bedden? Of wel terras mag je echt niet missen? Verschillende bloggers, vloggers en influencers trokken eropuit in Regio Arnhem en ontdekten de leukste plekjes voor je. Benieuwd wat je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan Regio Arnhem? Bekijk snel alle tips! 

Lees verder
Bekijk alle tips

Het mooiste van de Regio Arnhem - Te vinden op Instagram met #visitarnhem