Welkom in Arnhem

Ontdek in de regio Arnhem hoe inspirerend weelderig groen kan zijn! Van de Veluwezoom met haar brede lanen en eeuwenoude beuken tot de golvende heidevelden van de Posbank. De knusse dorpskernen en riante buitenplaatsen rond Arnhem laten je zien dat the rich and famous hier al eeuwenlang hun vertier zoeken.

Benieuwd hoe creatief al dat groen kan maken? In stad Arnhem zie je op straat een bonte stoet aan modestudenten en in de hippe conceptstores van het Modekwartier vind je een eigentijdse kijk op kunst en mode. Ten westen van Arnhem stromen beekjes vanaf de hoge Veluwe omlaag naar de Rijn en vormen kleine watervallen. In De Liemers geniet je van de heerlijke, verse streekproducten of doe je een drankje op een terrasje bij een stoere historische steenfabriek. Ontspanning gegarandeerd.

To Inspire - Dit willen we je niet onthouden

© Jurjen Drenth

WOII: Houd de herinnering levend!

Kinderen spelen in het Nederlands Openluchtmuseum

Kinderen spelen in het Nederlands Openluchtmuseum

© Oscar Timmers

Dagje uit

Burgers' Zoo, Nederlands Openluchtmuseum en andere topattracties vormen de basis voor een een dagje uit in Arnhem!

TO DO: Bekijk de agenda

In Arnhem vinden het hele jaar door diverse evenementen plaats. Sportieve, historische en mode-events zoals bijvoorbeeld het Fashion + Design Festival, de Bridge to Liberation Experience of het Sprookjesfestival. Ontdek ze hier allemaal.

Heerlijk eten en drinken

© Regio Arnhem Nijmegen

Eropuit met de kinderen

Leuke uitjes in de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie komt er weer aan. Maak er een leuke week van en plan een dagje uit. Veel musea en attracties zijn geopend en hebben speciale activiteiten voor kinderen. Wij hebben een aantal leuke uitjes voor je verzameld! 

Bekijk leuke uitjes

Het mooiste van de Regio Arnhem - Te vinden op Instagram met #visitarnhem

Poort tot de Veluwe

Met een ingang van Het Nationale Park De Hoge Veluwe binnen haar gemeentegrenzen is Arnhem met recht een groene stad. Wist je dat Arnhem al vanaf de 17e eeuw bekend staat als Groene stad aan de Rijn of Parkstad? Niet gek, met zo'n drieëntwintig kleine en grote (stads)parken. Het meest bekende park van Arnhem is Park Sonsbeek en stamt uit de 19e eeuw. In het 67 hectare grote park vind je niet alleen natuurschoon, gedurende het jaar vinden er vrijwel wekelijks evenementen plaats. Ga ook op de foto met de bekende luiwammes van Arnhem: De Lazy King. Deze liggende gekroonde kat ligt hier al te liggen sinds 2008 ter ere van een beeldententoonstelling.

Meer over natuur

Samen herdenken en vieren

Precies 75 jaar geleden lag Gelderland van 17 september 1944 tot en met 5 mei 1945 in de frontlinie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met een programma boordevol activiteiten staan we in Arnhem en de rest van Gelderland stil bij de oorlog en vieren we dat we 75 jaar in vrijheid leven. Beleef de waarde van de vrijheid bij Bridge to Liberation, wandel mee met de Airborne Wandeltocht, ervaar de luchtlandingen op de Ginkelse Heide of ontdek verhalen uit de Tweede Wereldoorlog bij Airborne museum 'Hartenstein' en andere historische musea in de regio.

Het Airborne Museum 'Hartenstein' is wegens verbouwing tijdelijk gesloten tot 14 maart 2020.

Bekijk de volledige agenda

ontdek de veelzijdige regio's - Ieder met een eigen karakter

natuur, landschap, Tolkamer, Rijnwaarden, Liemers

natuur, landschap, Tolkamer, Rijnwaarden, Liemers

© Windkracht20 - De Liemers Helemaal Goed

De Liemers

Ontdek in de Liemers de kracht van het water! Eeuwenlang trad de Rijn uit zijn oevers. Als je nu over de kronkelende dijken wandelt of fietst, zie je de groene wielen en waaien als overblijfsel van de talrijke overstromingen. Loop in de sporen van het water en maak kennis met de prachtige omgeving! 

Ontdek alles over de Liemers
Landgoed Middachten

Landgoed Middachten

© Jurjen Drenth

Veluwezoom

Je waant je even terug in de tijd bij het bezoeken van één van de fraaie kastelen en buitenplaatsen op de Veluwezoom. In Nationaal Park Veluwezoom treed je - te voet of per paard - in de voetsporen van de historische edellieden. Natuurlijk kan je het gebied ook op moderne wijze per fiets ontdekken. Je vindt er lange en korte, vaak bewegwijzerde, routes. Maak kennis met dit prachtige gebied! 

Ontdek alles over de Veluwezoom

Doesburg

Wie Doesburg al kent, zal het volledig beamen: je krijgt er geen genoeg van! Hier barst het van de monumenten. De Hanzestad heeft meer dan 150 monumenten en tal van musea, je komt ogen tekort. Wandelen door de historische binnenstad is teruggaan in de tijd. Zo is de indeling van de straatjes nog net als in de Middeleeuwen. 

Ontdek alles over Doesburg