Wandelen

Wandel door weelderige landschap - Indrukwekkende Veluwezoom

De Veluwezoom biedt je zoveel markante landgoederen en kastelen, dat je in het spoor van de adel dagen kunt blijven lopen. Kies een route – of plan een lang weekend, en kies meerdere routes. Want ook het landschap laat zien dat de vroegere rich and famous hier graag verbleven. Ellenlange lanen, idyllische watervalletjes en diepe kommen maken geen enkele wandeling hetzelfde.

Nog mooier is dat je in een aantal landgoederen kunt lunchen, avondeten en zelfs overnachten. Toe aan wat exotischer natuur? Sluit je wandeling dan af met een bezoek aan de botanische tuinen in Wageningen: het arboretum. Unieke indrukken gegarandeerd.
 

Kasteel Rosendael, Veluwezoom, Macht en Pracht

Kasteel Rosendael, Veluwezoom, Macht en Pracht

© Jurjen Drenth
Kasteel Rosendael, Veluwezoom, Torenkamer, Macht en Pracht

Kasteel Rosendael, Veluwezoom, Torenkamer, Macht en Pracht

© Jurjen Drenth

Wandeltip: Ontdek de macht en pracht!

De Veluwezoom is bekend om ‘Gelders Arcadië’, het landschap van uitgestrekte landgoederen, buitenplaatsen en kastelen. Je vindt hier bijvoorbeeld Landgoed Middachten, Kasteel Rosendael, Huis Zypendaal, Kasteel Doorwerth en Villa Sanoer. Het heuvelachtige landschap heeft altijd veel aantrekkingskracht gehad op welgestelde families, die er hun landhuizen bouwden en de mooiste tuinen en parken aanlegden. Met de komst van de treinverbindingen in de 19e eeuw kwamen steeds meer rijke westerlingen om er hun ‘buitens’ aan te leggen. En van die vele buitens in dit gebied kunnen wij nog steeds genieten! Zo kun je vaak een rondleiding volgen door de kastelen en zijn ook de tuinen open voor bezoek. 

Lees verder
Verder lezen

Wandelroutes op de Veluwezoom - Download ze hier!