Airborne

Van de Slag om Arnhem tot de ondertekening van de Duitse overgave in Wageningen: in de hele Veluwezoom vind je herinneringen aan het laatste oorlogsjaar. Heldenverhalen en trieste wapenfeiten laten je zien dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. In september staat Renkum met Airborne in het teken van herdenken. In het grootste eendaagse wandelevent ter wereld wandel je met 32.000 scholieren, veteranen en andere wandelaars uit 20 landen, langs indrukwekkende monumenten en historische strijdtonelen.

Of loop deze wandeling op een zelf gekozen moment. Vergeet dan niet Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek en Airborne  at the Bridge bij Arnhem te bezoeken. Daar ervaar je wat vrijheid betekent.

Ontdek waar de vrijheid begon

Nederland werd in 1940 bezet na vijf dagen van hevige gevechten. De Liberation Route is de uitgebreide herdenkingsroute die de geallieerden in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog aflegden tijdens hun bevrijding van het Europese vasteland. In de Veluwezoom vind je diverse historische locaties en luisterplekken die je van informatie voorzien.

Ontdek meer over de Liberation Route

Een bezoek waard

Airborne wandeltocht

De Airborne Wandeltocht is 's-werelds grootste eendaagse wandelevenement. Deze herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem 1944 vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag in september te Oosterbeek. Dit jaar is het evenement op 1 september. 

Airborne Museum

Ontdek en beleef de Slag om Arnhem in het voormalig Brtise hoofdkwartier in september 1944. In de Airborne Experience waan je je midden in de strijd. 

Airborne at the Bridge

Met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug vertelt Airborne at the Bridge de persoonlijke verhalen van militairen die op deze plek vochten en sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem in september 1944.