Eropuit met Kinderen

Spelen en uitvinden - Verwonder je op de Veluwezoom

De Spelerij - De Uitvinderij in Dieren lijkt helemaal nergens op. Niet op een gewone speeltuin in elk geval – hier vind je een doe-, samenwerk- en verwondertuin met mooie, maffe toestellen die je kunt bedienen, bewegen en beklimmen. In de Uitvinderij maak je je eigen kunstwerken van hout, metaal, plexiglas of piepschuim. Met échte gereedschappen en machines.

Verder vind je op de Veluwezoom meer dan honderd buitenplaatsen en landgoederen. Sommige met kastelen, zoals Doorwerth, een stoer kasteel uit de middeleeuwen. En Middachten, waar je je aan het eind van de 19e eeuw waant. Kasteel Rosendael heeft een groot park waar je van alles kunt doen en beleven. 

Prinsen en Prinsessen

Duik de geschiedenis in en ontdek waar de prinsen en prinsessen vroeger woonden. Misschien kom je ook wel een stoere ridder tegen of ontdek je de verborgen verhalen over een geheime liefde. Kom je ook ontdekken?

Lees verder
Ontdek de kastelen
Kasteel Rosendael, Veluwezoom, Macht en Pracht kasteel, doorwerth, veluwezoom

To do: kids uitjes

Pannenkoeken Smullen

Ben jij ook zo dol op pannenkoeken? Zoet of hartig, niets zo fijn als lekker neerstrijken en smullen bij een pannenkoekenhuis na een dag spelen en ontdekken in de Veluwezoom. 

Lees verder
Pannenkoekenhuis De Tijd