Wandelen

Wandelen door de mooie natuur - van Nationaal Park De Veluwezoom

Ga je een dagje erop uit om te wandelen op de Veluwezoom? Het Nationaal Park De Veluwezoom heeft prachtige natuur en veel markante landgoederen om prachtige wandelingen door te maken. Kies één wandelroute, of plan een lang weekend en kies meerdere routes om te lopen. Bekijk hieronder wat de veelzijdige Veluwezoom allemaal te bieden heeft. Met de vele kastelen blijf je dagen in het spoor van de adel lopen en met haar lange lanen, idyllische watervalletjes en diepe kommen is geen enkele wandeling op de Veluwezoom hetzelfde!
 

Hoe ga jij op pad? - Routes plannen en parkeren

 • Zelf wandelroutes plannen

  Wil je graag je eigen wandelroute plannen om te wandelen op de Veluwezoom? Bekijk dan de vernieuwde wandelrouteplanner van de Veluwe. Hiermee kun je heel eenvoudig een eigen route plannen aan de hand van het knooppuntennetwerk op de Veluwezoom.

  Bekijk de Routeplanner
  Zelf wandelroutes plannen
 • Bezoekerscentrum Parkeren

  Ga je lekker op de bonnefooi een dagje weg naar de Veluwezoom? Begin je dag dan bij Bezoekerscentrum Veluwetransferium de Posbank. Hier kun je parkeren en ook een hoop kanten op om optimaal te genieten van de natuur, het landschap en alles wat de Veluwezoom te bieden heeft.

  Bekijk Bezoekerscentrum
  Bezoekerscentrum Parkeren Veluwetransferium Bezoekerscentrum de Posbank Rheden

Wandeltip: Ontdek de macht en pracht!

Wandel op de Veluwezoom eens door ‘Gelders Arcadië’, de landschapstrook van uitgestrekte landgoederen, buitenplaatsen en kastelen. Geniet tijdens je wandeling van de pracht en praal van onder andere Landgoed Middachten, Park en Kasteel Rosendael, Huis Zypendaal, Kasteel Doorwerth en Villa Sanoer of bekijk welke kastelen er nog meer te bewonderen zijn. Het heuvelachtige landschap had altijd veel aantrekkingskracht op welgestelde families, die er hun landhuizen bouwden en de mooiste tuinen en parken aanlegden. En dat is nu nog te zien! In de meeste kastelen en landgoederen kun je rondleidingen volgen en meestal zijn ook de tuinen ook open voor bezoek. Nóg mooier is dat je in een aantal landgoederen kunt lunchen, avondeten en zelfs overnachten!

Lees verder
Lees meer
Kasteel Rosendael, Veluwezoom, Macht en Pracht Kasteel Rosendael, Veluwezoom, Torenkamer, Macht en Pracht