Kastelen

De Veluwezoom is bekend als het landschap van uitgestrekte landgoederen, buitenplaatsen en kastelen. Je vindt hier bijvoorbeeld Landgoed Middachten, Kasteel Rosendael, Huis Zypendaal, Kasteel Doorwerth en Villa Sanoer. Het heuvelachtige landschap heeft altijd veel aantrekkingskracht gehad op welgestelde families, die er hun landhuizen bouwden en de mooiste tuinen en parken aanlegden.

Met de komst van de treinverbindingen in de 19e eeuw kwamen steeds meer rijke westerlingen naar de landgoederenzone Gelders Arcadië om van dit unieke landschap te genieten en er hun ‘buitens’ aan te leggen. En van die vele buitens in dit gebied kunnen wij nog steeds genieten!

Fiets langs de macht en pracht op de Veluwezoom

Fiets langs de verschillende kastelen en buitenplaatsen met deze twee fietsroutes. Beide routes geven een bijzonder kijkje in het leven van toen én nu. Zo brengt de Kastelen en landgoederen route Oost je langs bijvoorbeeld langs het particulier bewoonde Kasteel Biljoen in Velp, Landgoed Middachten in De Steeg en Park en Kasteel Rosendael in Rozendaal. In Kastelen en landgoederen route West geniet je van verschillende kastelen en landgoederen zoals Kasteel Doorwerth in Doorwerth, Landgoed Belmonte in Wageningen en Huis Zypendaal in Arnhem. 

Lees verder
Download de routes

Deel ook jouw mooiste foto - op instagram