Kastelen

Welke Kastelen zijn er in Nationaal Park De Veluwezoom

Op de Veluwezoom vind je vele uitgestrekte landgoederen, buitenplaatsen en kastelen in het landschap. De prachtige, heuvelachtige natuur van de Veluwezoom, ook wel Gelders Arcadië genoemd, trok na de middeleeuwen welgestelde families aan. Door de unieke flora en fauna van het gebied leende dit zich erg geschikt om de stad te ontvluchten en weelderige nederzettingen te bouwen. Vandaag de dag kun je in het Nationaal Park onder andere Landgoed Middachten, Park en Kasteel Rosendael, Huis Zypendaal, Kasteel Doorwerth en Villa Sanoer bezoeken. Bekijk hieronder welke kastelen en landgoederen er nog meer te vinden zijn op de Veluwezoom en ontdek de mooiste routes door Gelders Arcadië!

 

Tip: Fietsen Langs Kastelen en Landgoederen - op De Veluwezoom

Twee routes door Gelders Arcadië

Fiets langs de verschillende kastelen en buitenplaatsen met deze twee fietsroutes. Maak onderweg een tussenstop in een of meerdere kastelen en geniet van alle pracht en praal. Bij veel kastelen kun je ook neerstrijken voor een hapje en een drankje of zelfs een overnachting! Deze twee routes geven een bijzonder kijkje in het leven van toen én nu. De route Langs Kastelen en landgoederen Oost brengt je langs het particulier bewoonde Kasteel Biljoen in Velp, Landgoed Middachten in De Steeg en Park en Kasteel Rosendael in Rozendaal. In Kastelen en landgoederen route West geniet je van verschillende kastelen en landgoederen zoals Kasteel Doorwerth in Doorwerth, Landgoed Belmonte in Wageningen en Huis Zypendaal in Arnhem. 

Lees verder
Download routeboekje
Rosendael, Kasteel, Macht en Pracht, Gelders arcadie, Veluwezoom

Kastelen, buitenplaatsen en landgoederen - op de Veluwezoom

Tip: Wandelen in kasteeltuinen - op De Veluwezoom

Twee wandelroutes door kasteeltuinen en landgoederen

Zowel Kasteel Biljoen in Velp als Kasteel Rosendael in Rozendaal, beiden op de Veluwezoom dichtbij Arnhem, hebben een prachtig aangelegde kasteeltuin. Beiden zijn ze open voor publiek! Wil je genieten van de weelde en luxe die de adel achterliet in een heerlijk rustige en groene omgeving? Loop dan de wandelroutes door de kasteeltuinen van Biljoen en Rosendael. Het Ommetje Biljoen - Velperwaarde geeft een inkijkje in de sprengkoppen waar het water van de Veluwezoom aan de oppervlakte komt. De wandelroute Wandelen in Park Rosendael loopt door de kasteeltuin die rijk is aan verschillende bomen, kruiden en vogels. Beide wandelingen zijn niet te lang en daardoor ook geschikt voor de kinderen!

Lees verder
Bekijk meer wandelroutes