Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Dinsdag 11 juni: ARRA #5 De Stad als Speeltuin


Waar:
Arnhem

Wanneer:
t/m 11 juni

Zo kun je ons bereiken

De Nieuwe Coehoorn
Coehoornstraat 17
6811LA Arnhem
Plan je route

vanaf jouw locatie

CASA organiseert op dinsdag 11 juni in het kader van het jaarthema ARRA een meet-up over De Stad als Speeltuin.
Hoofdspreker is Elger Blitz, van Carve, dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van speelomgevingen. Daarna gaan we in gesprek met enkele speciale gasten en de zaal.

Volgens de Duitse filosoof Peter Sloterdijk is de moderne mens geëvolueerd tot ‘Homolulu’, d…

CASA organiseert op dinsdag 11 juni in het kader van het jaarthema ARRA een meet-up over De Stad als Speeltuin.
Hoofdspreker is Elger Blitz, van Carve, dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van speelomgevingen. Daarna gaan we in gesprek met enkele speciale gasten en de zaal.

Volgens de Duitse filosoof Peter Sloterdijk is de moderne mens geëvolueerd tot ‘Homolulu’, de Homo Ludens Luxurius, die genoeg geld en vrije tijd over heeft voor vertier, sport en spel. De stad is de biotoop van deze nieuwe soort. Tijdens deze meet-up staat de vraag centraal hoe we de publieke ruimte zo kunnen inrichten dat sport, spel en plezier hier worden gestimuleerd. Hoofdspreker is Elger Blitz, directeur-oprichter van het multidisciplinaire bureau Carve, dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van speelomgevingen. Hij zal zijn ontwerpstrategie op de stad als geheel projecteren. Daarna gaan we in gesprek met de zaal en speciale gasten, waaronder stadmaker Bart Lucassen over speelplekken in de binnenstad en architect Arjenne van Berkum over het sportlandschap van het Olympuskwartier.

Wil je erbij zijn? Mail rsvp@casa-arnhem.nl o.v.v. Speeltuin.

Elger Blitz
Hoofdspreker Elger Blitz – medeoprichter, directeur en hoofdontwerper van Carve – begon begin jaren negentig met het ontwerpen van speelomgevingen. Inmiddels heeft hij meer dan dertig jaar ervaring als ontwerper van de openbare ruimte. Blitz bedenkt, vanuit een integrale en onconventionele benadering, zorgvuldig gedetailleerde en vaak bescheiden ingrepen die ervoor zorgen dat de bruikbaarheid van parken, pleinen en speeltuinen groter en diverser wordt. Deze omgevingen stimuleren activiteit, alsook de zintuigen, en nodigen uit om – samen of alleen – nieuwe ervaringen op te doen en vaardigheden te ontwikkelen voor gebruikers van alle leeftijden en achtergronden.

Wandeling de Stad als Skateparadijs
Naar aanleiding van deze avond organiseren we in samenwerking met de Dag van de Architectuur op zaterdag 15 juni een tweetal wandelingen waarin we onder leiding van Yannick Wijgman van de Public Skateshop op zoek gaan naar Arnhems Skateparadijs. Een skatebord mag mee, maar zonder ben je zeker ook van harte welkom. Let op: aanmelden kan via deze link. Check hier een overzicht van het hele programma van de Dag van de Architectuur!

CASA Jaarthema 2024: ‘ARRA’
In 2024 richt CASA zich onder het motto ARRA – ‘Arnhem’ in straattaal – op de publieke ruimte(s) in de stad. Hoe richten we deze in om de uitdagingen van onze tijd het hoofd te bieden? Ons doel is om te laten zien hoe de publieke ruimte anders zou kunnen functioneren. Dat doen we door middel van een gevarieerd programma, waarin we aan de hand van verschillende thema’s de opgaven in de publieke ruimte in kaart brengen. Door nieuwe perspectieven en (ontwerp)oplossingen te presenteren, bieden we bovendien voorstellen voor verbetering om de stad groener, gezonder en gastvrijer te maken.

Deze programmareeks wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de sponsoren van CASA.

Datum: dinsdag 11 juni 2024
Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur
Locatie: NiCo, Coehoornstraat 17 (nabij Arnhem CS)
Entree: € 5,00, studenten, Gelrepashouders en leden van de CASA-sociëteit gratis.
Aanmelden: mail rsvp@casa-arnhem.nl o.v.v. ‘Speeltuin’ om verzekerd te zijn van een plek.

Prijzen

  • € 5,00

Hier ga je heen