Beleef de vrijheid in Arnhem!

1945. Vijf jaren oorlog hebben hun tol geëist van Arnhem en omgeving. Met Operatie Market Garden in september 1944 en de daaropvolgende evacuatie van de stad als vrijwel ondraaglijke laatste loodjes. Maar vanaf april komt het einde in zicht. En op 5 mei hangen in het hele land de rood-wit-blauwe vlaggen uit en kleuren de straten oranje. Nederland is bevrijd!

 

De wederopbouw van Arnhem

Arnhem steekt de handen uit de mouwen. Het puin wordt geruimd, de schade opgemaakt en de Arnhemmers bouwen met man en macht hun stad opnieuw op. Duizenden woningen worden gebouwd, het verwoeste centrum wordt opnieuw ingericht, nieuwe iconen ontstaan en de Eusebiuskerk rijst langzaam weer op. Ruim een halve eeuw na de heropening in 1964 ontstaat rond de gerestaureerde Eusebiuskerk een levendig nieuw centrum. Met alle ruimte voor de rijke historie, inclusief de markante wederopbouw.

Lees verder

Meer herdenkingsevenementen:

Beleef de geschiedenis

Op veel plekken wordt het einde van de Tweede Wereldoorlog gevierd. Vooral ook om niet te vergeten wat daar allemaal aan vooraf is gegaan. Inmiddels zijn we vele generaties verder, maar de herinneringen aan de oorlog en de verwoestende gevolgen daarvan leven voort. 

Lees verder

Wat is er nog meer te doen in de regio?