Shoppen in Arnhem - 9 bijzondere winkels in Arnhem

Shoppen in Arnhem is anders dan gewoon. Neem de 7straatjes. Een stukje historisch Arnhem met een niet-doorsneeaanbod. Unieke winkeltjes, eenmanszaakjes en familie-speciaalzaken die er na de oorlog hun intrek hebben genomen en niet meer zijn weggegaan. Of kijk rond in het Modekwartier. In dit modemekka van Arnhem zie je de invloed van de ArtEZ-modestudenten overal terug. Hier struikel je over de originele items – niet alleen van net afgestudeerde studenten maar ook van al toonaangevende modeontwerpers. Het Modekwartier is vooral vanaf woensdag tot en met zaterdag leuk om te bezoeken omdat dan de meeste (pop-up) winkels geopend zijn.

Top 9 bijzondere winkels in het centrum van Arnhem:

Top 10 bijzondere winkels in Arnhem

Bos en Heij

In de Kerkstraat (een van de 7straatjes) kun je niet om Bos en Heij heen. In deze creatieve conceptstore wemelt het van de unieke producten die zijn ontworpen door zelfstandige ontwerpers en illustratoren. Artikelen die je niet zomaar elke dag overal ziet. Kom jij even origineel voor de dag met je cadeau!

Lees verder

Pollmann

Een paar deuren verder zit Pollmann, een familiebedrijf waar inmiddels de vierde generatie de pollepel zwaait. Borden, kop-en-schotels en schalen van porselein of aardewerk, vorken en messen van klassiek tot modern… hoezo lastig kiezen?! Deze zaak heeft de grootste serviezen- en bestekcollectie van Nederland!

Lees verder
Pollmann

Jones

Op een steenworp afstand ligt Jones. In deze voormalige drukkerij verkoopt Judith ter Haar kleding van ontwerpers als Dries van Noten, Sofie d’Hoore, Lemaire en Margaret Howell. Vrouwenmode met een sterke voorkeur voor sobere luxe. Snuffel ook eens in het parfumkabinet met niche geuren en verzorgingsproducten.

Woarst Delicatessen

Om de hoek zit Woarst Delicatessen: een Italiaanse salumeria. Je waant je in een Toscaanse bottega als je de aroma’s van verse salami en mooie hammen opsnuift. Voeg daarbij de olijven, verse pesto, pasta en truffelproducten en je geniet van la dolce vita!

Lees verder

Het Colofon

Hoe mooi is dit: boeken, muziek en koffie op één locatie? Je vindt deze fijne combinatie in Het Colofon in de Bakkerstraat. Een complete boekhandel met nieuwe en tweedehandsboeken. Maar hiermee is het verhaal nog niet uit, want er is ook een muziekafdeling, een café en talloze activiteiten op het gebied van kunst en cultuur.

Lees verder
Het Colofon

The Green Rose

Shoppen maakt hongerig. Gelukkig stikt het in Arnhem van de lekkere adresjes. Een aanrader is The Green Rose in de Koningstraat. Een café met heerlijke gerechtjes, lekkere drankjes en ambachtelijke wijnen. Duurzaam, lokaal en herkenbare ingrediënten – dat zijn hier de culinaire sleutelwoorden. Eet smakelijk!

Fraenck & Friends

Stap eens binnen in de Fraenck & Friends-winkel aan de Beekstraat en kies een van de mooie tassen van gerecycled materiaal die in eigen atelier diervriendelijk, sociaal en lokaal geproduceerd worden. Naast de Fraenck-tassencollectie tref je er bijzondere en persoonlijke producten van de vrienden van Fraenck, die in de sociale werkplaats op hetzelfde adres werken.

Spijkers & Spijkers

In de Weverstraat zit Spijkers en Spijkers, de zaak van de bekende modeontwerpers (en tweelingzussen) Truus en Riet Spijkers. Samen veroveren ze de modewereld met shows in Parijs, Londen, Milaan en Shanghai. En dat allemaal vanuit thuisbasis Arnhem. Jurkjes in vrolijke kleuren, blouses en tunieken met mooie prints en stijlvolle jasjes – succes is verzekerd met een outfit van Spijkers en Spijkers.

Humanoid

Met meer dan 400 verkooppunten in 25 landen is Humanoid groot. Heel groot. En dat is mooi, maar het allermooiste is natuurlijk dat de officiële flagship-store gewoon in de Arnhemse Weverstraat zit. Humanoid staat voor bijzondere, stijlvolle, maar vooral tijdloze en makkelijk draagbare mode. Gemaakt van de allerbeste materialen. Dat is mode met een hoofdletter M.

Lees verder
Kerkstraat Arnhem

Meer shoptips

Dit vind je misschien ook leuk: