Shoppen in de 7 straatjes van Arnhem

De 7 straatjes in Arnhem is een van die exclusieve winkelgebieden waarvan je niet weet wat je moet, omdat je eigenlijk overal wel wilt kijken… Is het de lokale gastvrijheid? Of zijn het de sfeervolle panden, bevlogen ondernemers en het originele aanbod? Het feit is dat de 7 straatjes een breed publiek steeds weer weet te verrassen. 

Wie denkt dat de naam 7 straatjes ‘geïnspireerd’ is door de Negen Straatjes in Amsterdam, heeft het mis. Arend Vogel, voormalig eigenaar van schoenenwinkel Mephisto in de Kerkstraat, doopte het winkelgebied al in 2014 tot de 7 straatjes. ‘Ik was in 2014 in Londen. In West End heb je een winkelgebied met de naam 7 Dials. Dat is een rotonde waar zeven winkelstraatjes op uitkomen. Toen ik dat zag, dacht ik: zó gaan we dat doen.’

Transformatie
Wie vóór het jaar 2014 door de buurt heen wandelde had zich waarschijnlijk niet voor kunnen stellen dat dit een van de meest populaire winkelgebieden van Nederland zou worden.  “Mooi he”, zegt Vogel terwijl hij trots om zich heen kijkt. “Dit gebied was niet veel hoor. Het was een beetje achtergebleven gebied met wat winkels, woningen en loodsen. Nu is het een aaibaar en toegankelijk winkelgebied met een unieke verzameling exclusieve winkels. Dat hebben we in de afgelopen jaar zes jaar tijd samen bereikt.”

Geen mainstream
Dat de 7 straatjes zo geliefd zijn, is te danken aan de ondernemers die er samen de schouders onder zetten. Het aantal winkels in de 7 straatjes is de afgelopen jaren bijna verdubbeld. Inmiddels telt het winkelgebied meer dan veertig unieke winkels. Veel winkeliers die buiten de mainstream vallen, vestigen zich hier graag. Een winkel die de ‘gewone’ winkelstraat inruilde voor een plek in de 7 straatjes is bijvoorbeeld de servieswinkel van Pollmann.

Servies walhalla

Pollman is een van de exclusieve winkels die een paar jaar geleden naar de 7 straatjes verhuisde. Een goede en vrij logische stap; de servieswinkel bestaat al sinds 1890 en is wereldwijd een van de beste winkels in haar branche. Anke en Nick bouwden een van de oude loodsen om tot een walhalla op het gebied van kookwaren, serviezen en glaswerk. De winkel is ook online te vinden, waar je het hele assortiment kunt vinden en leuke ideeën op kan doen. 

Lees verder

Van caravan tot centrum

Kinderwinkel Little Things werd door eigenaren Mendy en Dunja gestart vanuit een caravan en bevindt zich nu in een even zo gezellige winkel.  De levendige 7 straatjes passen perfect bij hun concept; unieke cadeautjes, hippe merken, duurzame kleding en een informele sfeer. De kleurrijke kinderwinkel is een plek waar kinderen lekker kunnen spelen en (groot)ouders gezellig kunnen kletsen. Een winkel waar je ongedwongen kunt kijken en inspiratie op kan doen, ook online.  

Lees verder

Lief Cadeau
Heb jij even geen inspiratie voor het kopen van een cadeau? De creatieve conceptstore Bos & Heij in hartje centrum begrijpt dat helemaal. Wie deze winkel binnenstapt om een cadeautje te kopen weet meteen dat zijn missie geslaagd is. Van originele woonaccessoires tot grappige kindercadeaus, sieraden en kaarten. Cadeaus die je niet op iedere straathoek kan vinden en die veelal gemaakt zijn door onafhankelijke ontwerpers. Je voelt dat deze winkel met liefde gerund wordt. Gelukkig zorgt Bos & Heij er voor dat je online bestelling ook nog eens duurzaam geleverd wordt.

Gouden tip

Verleidelijk, verrassend en hartverwarmend: wie een kijkje neemt in de etalage van juwelier Zuurdeeg & Ockels moet veel wilskracht hebben om niet even naar de binnen te gaan. Juweliers Irma en Sabine zijn al vanaf het begin een van de vaste gezichten in de 7 straatjes dankzij hun exclusieve creaties en warme gastvrijheid. Het is de plek voor verfijnde sieraden, stoere horloges en trouwringen. Wie nog mooie ‘vergeten’ sieraden thuis heeft, kan er ook terecht voor onderhoud en het opknappen. Kijk eens online naar de mogelijkheden die de ondernemers bieden om in deze periode toch een mooi sieraad of horloge uit te zoeken.

Lees verder

Maii

Met haar frisse, witte gevel en open uitstraling is Maii niet te missen in de 7 straatjes. De winkel verkoopt tassen, doeken en sieraden uit India. Op de schappen vind je kleurrijke ontwerpen die met veel liefde en aandacht gemaakt zijn. Denk aan hippe heuptasjes, originele iPad hoezen en fijne shoppers van mooie kwaliteit en vaak gemaakt van gerecyclede sari’s. Wil je er deze winter warmpjes maar stijlvol bij zitten op de bank? De wollen en zijden Indiase sjaals en omslagdoeken zijn hier ideaal voor. Bij Maii vertellen ze je graag meer over het (online) aanbod, op de website is het verhaal achter deze winkel te lezen.

 

Lees verder

Dit is nog maar een klein deel uit het gevarieerde aanbod van winkels en horecagelegenheden dat laat zien dat winkelen in de 7 straatjes nooit zal vervelen. Zelfs nu het shoppen tijdelijk alleen nog online kan, zorgen de ondernemers van de binnenstad van Arnhem ervoor dat het winkelgebied levend en origineel blijft.

Blik op de toekomst
Wensen voor de toekomst zijn er genoeg. “Er zijn nog voldoende plekken die nog wel wat groener kunnen. We hebben al genoeg groen gekregen van de gemeente, dus dat doen we gewoon zelf.”

Ga mee op digitale ontdekkingstocht door de 7 straatjes Arnhem!

Bron: Dit is Arnhem

Misschien vind je dit ook interessant: