Eropuit met Kinderen

Ontdek samen met de kinderen wat de Liemers te bieden heeft!

Ga op avontuur in de Liemers en ontdek het verhaal van klei tot baksteen in een echte oude steenfabriek! Volg een rondleiding langs de oven en oude machines op buitengoed de Panoven. Ook kun je een ritje maken met de oude locomotief van de steenfabriek én je eigen baksteen bakken. Of waan je voor even een echte kasteelbewoner op Kasteel Huis Bergh! Ga verkleed als middeleeuwse ridder of hofdame met een gids het kasteel door voor een spannend verhaal over Kasteel Huis Bergh.

Lekker afkoelen tijdens de zomer!

Zodra de Rijn ons land binnenstroomt, begint de waterpret. In De Bijland kun je in de zomer alle mogelijke watersporten doen, van zwemmen en vissen tot surfen, speedbootvaren en waterskiën. En daarna lekker chillen in de zon met een ijsje! Op de strandjes in de Rhederlaag kun je eindeloos spelen in het zand en op de speeltoestellen, met af en toe een frisse duik. 

Een fort vol verhalen

Steek de Rijn over met het pontje en ontdek! Fort Pannerden zit boordevol verhalen, over de Eerste Wereldoorlog, toen er wel 300 soldaten waren gelegerd om over de neutraliteit van Nederland te waken. Maar ook over de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog, toen hier Russische vliegtuigen moesten worden gespot. Al die verhalen kunnen bezoekers met de nieuwe Beleefprogramma’s ontdekken – actief of heel relaxed. Je komt van alles te weten over de functie van het fort, het soldatenleven en het rivierlandschap om het fort heen. 

Lees verder
Lees meer
Fort Pannerden Fort Pannerden - Kind - Ingang

Waterpret in Recreatiegebied Rhederlaag

Wanneer de temperatuur weer stijgt kun je lekker komen spetteren in het water, forten bouwen met het zand en spelen op één van de speeltoestellen. Hier beleef je een fantastische dag!

Lees verder
Recreatiegebied Rhederlaag
De Liemers