Eropuit met Kinderen

Zon, strand en waterpret - Een frisse duik in de Liemers

Zodra de Rijn ons land binnenstroomt, begint de waterpret. In De Bijland kun je alle mogelijke watersporten doen, van zwemmen en vissen tot surfen, speedbootvaren en waterskiën. En daarna lekker chillen met een ijsje! Op de strandjes in de Rhederlaag kun je eindeloos spelen in het zand en op de speeltoestellen, met af en toe een frisse duik. Op buitengoed de Panoven staat een oude steenfabriek. Ontdek het verhaal van klei tot baksteen tijdens een rondleiding langs de oven en oude machines. Ook kun je een ritje maken met de oude locomotief van de steenfabriek én je eigen baksteen bakken. 

Recreatiepark de Bijland

Buitengoed Panoven

Rederij Witjes

Waterpret in Recreatiegebied Rhederlaag

Kom lekker spetteren in het water, forten bouwen met het zand en spelen op één van de speeltoestellen. Hier beleef je een fantastische dag!

Recreatiegebied Rhederlaag

Een fort vol verhalen

Steek de Rijn over met het pontje en ontdek! Fort Pannerden zit boordevol verhalen, over de Eerste Wereldoorlog, toen er wel 300 soldaten waren gelegerd om over de neutraliteit van Nederland te waken. Maar ook over de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog, toen hier Russische vliegtuigen moesten worden gespot. Al die verhalen kunnen bezoekers met de nieuwe Beleefprogramma’s ontdekken – actief of heel relaxed. Je komt van alles te weten over de functie van het fort, het soldatenleven en het rivierlandschap om het fort heen. 

Lees meer