Vega(n) eten in Arnhem

Vegetarisch of veganistisch uit eten in Arnhem? Wij hebben 8 lekkere opties voor je uitgezocht voor een kopje koffie, lunch of diner. Laat het je smaken!

1. Studio Konijnenvoer

De menukaart bij Studio Konijnenvoer is volledig plantaardig, maar je zult niet de eerste zijn die gaat twijfelen als ‘ie de kibbeling proeft. Die is haast niet van vis te onderscheiden. De chefs krijgen de meeste ingrediënten van biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof in Duiven. De gerechten wisselen wekelijks, maar vanwege de Italiaanse roots van de chef keert die keuken wel vaak terug.

 

2. Foodhall Arnhem

Bij Foodhall Arnhem haal je bij verschillende stands lekkere gerechten en hapjes om te delen. Vooral de Green Food Truck heeft veel keuze voor vegetariërs en veganisten met sushi bowls, avocado toasts en falafelsalades. Ze gebruiken hier zoveel mogelijk biologische en regionale ingrediënten en alles is supergezond.

3. Enig Alternatief

Deze zaak kan haast niet ontbreken in een lijst met vegetarische restaurants in Arnhem. Enig Alternatief bestaat namelijk al meer dan 30 jaar. Dit knusse eetcafétje serveert no-nonsense biologische gerechten en overdag kun je er terecht voor koffie en taart.

4. Rasasari

Vraag een vegetarische Arnhemmer waar je moet gaan eten en de kans is groot dat je Rasasari krijgt getipt. Dit Indonesisch restaurant was een van de eerste toko’s van Nederland. Oma Son begon de zaak in 1957 en het eten smaakt nog precies hetzelfde als toen. Ga voor de gado gado, tofu of tempeh.

 

5. Arneym

Hartstikke gezellig zo’n hele tafel vol met kleine hapjes om te delen. Bij Arneym serveren ze hartige en zoete minimaaltjes uit alle hoeken van de wereld. Er zijn genoeg lekkere vega opties op de kaart, zoals bloemkool-currypakketjes, geitenkaaskroketjes en dim sum.

6. ’t Eetatelier

Bij ’t Eetalier hoef je niet te speuren naar groene blaadjes of V’tjes op de kaart, alle gerechten hier zijn namelijk vegetarisch. Dit huiselijke eetcafé met gezellig mismatchende stoelen heeft een wekelijks wisselend menu. Er is altijd minstens één optie voor veganisten.

7. Anne&Max

Voor een vega(n) ontbijtje of lunch is Anne&Max een fijne optie. Daar zijn er genoeg lekkere broodjes, salades en taarten om uit te kiezen. Je kunt zelfs een vegan high tea doen met alles erop en eraan: broodjes, soep, taart, scones en natuurlijk thee.

 

8. PUCK Arnhem

Bij PUCK Arnhem vertellen ze je graag over de reis die de koffieboon vanaf de boer tot in jouw kopje heeft afgelegd en hoe het komt dat elke koffie zijn eigen smaakprofiel heeft. Maak het vegan (oatly/sproud)! Om je kopje koffie gezelschap te houden hebben ze broodjes en ander gebak. Deze hippe koffiebar vind je aan de Nieuwstad.

Dit vind je misschien ook leuk: