24 uur in Arnhem

Arnhem ligt midden in een prachtige groene omgeving, als poort van de Veluwe en met aan de zuidkant het uiterwaardengebied en de Betuwe. Overal zijn imposante bomen, sfeervolle tuinen en parken en mooie groene singels. Op straat zie je een bonte stoet aan modestudenten en in de hippe conceptstores van het Modekwartier vind je een eigentijdse kijk op kunst en mode. Heb je tijd voor een kort bezoek aan Arnhem? Met dit programma pak je fijne hotspots mee!

09.00 uur: Start de dag met een goed ontbijt
Begin de dag goed met een heerlijk ontbijtje bij Café Brasserie Dudok, want je kan natuurlijk niet op pad met een lege maag. Dudok heeft een eigen bakkerij, waar ze heerlijke broodjes voor je maken. En probeer ook de lekkerste appeltaart van Arnhem, die mag je niet missen. 

10.00 uur: Ontdek Arnhem met een stadswandeling
Na een heerlijk kopje koffie kan je ontdekkingstocht eindelijk beginnen. Ontdek de hoofdstad van Gelderland en haar bewogen geschiedenis tijdens een stadswandeling. Deze bewogen geschiedenis vind je terug in heel de stad met als icoon de John Frostbrug die letterlijk een brug te ver was tijdens de Slag om Arnhem. En wist je dat er onder Arnhem 40 Middeleeuwse kelders liggen, die laten je zien hoe Arnhem er voeger onder de grond uit zag? In de Eusebiuskerk stijg je met de lift tot 73 meter hoogte waardoor je de stad van bovenaf kunt bekijken. Kom meer te weten over de stad en wandel de stadswandeling. Haal de stadsgids bij VisitArnhem in Citystore Arnhem en ga op pad! 

12.30 uur: Geniet van een lunch bij Caspar
Even neerstrijken en tot rust komen op het terras van Caspar in het Modekwartier. Na een stevige wandeling gaat een lekkere lunch er wel ook wel in. De koks bereiden heerlijke sandwiches, soepen en salade van verse ingrediënten. Dat is pas echt genieten. Bestel ook een van de 12 biertjes van de tap die CASPAR te bieden heeft. Zo nu heb je weer genoeg energie om veder te gaan met de ontdekkingstocht door Arnhem.

14.30 uur: Shoppen, shoppen en nog eens shoppen
Arnhem is de stad om je te verwonderen in de wereld van mode en design. Hier zindert het van de creativiteit en innovatie. Met ArtEZ hogeschool voor de kunsten als broedplaats en als podium het jaarlijkse Fashion + Design Festival Arnhem en State of Fashion, de opvolger van Arnhem Mode Biënnale. 

Maar in en om Arnhem kun je het hele jaar door mode en design bewonderen. Ga lekker de middag struinen en ontdek alle leuke en bijzondere winkeltjes! In het Modekwartier koop je de nieuwste mode en design bij de makers zelf. En net achter de grote winkelstraat met de bekende ketens vind je de 7straatjes, met niet-doorsnee winkeltjes en een uniek aanbod. Pak de tassen en shoppen maar!

Lees verder
Ontdek Mode en Design
Winkelen - Shoppen - Arnhem - Schoenen

18.00 uur: Dineren bij STAN&CO
Bij STAN&CO draait alles om jou en lekker eten en dat heb je verdiend na een middagje shoppen. Heerlijk eten, drinken en muziek, alles wat je nodig hebt om even uit te rusten en lekker te dineren. De houtskool barbecue en de grill staan garant voor over heerlijke kippetjes, huisgerookte zalm, juicy burgers en perfecte steaks en natuurlijk nog veel meer. 

20.30 uur: Filmpje kijken bij Focus Filmtheater
Na een dag de stad ontdekken, struinen en shoppen is het tijd om een filmpje te pakken bij Focus Filmtheather. Focus vertoont niet alleen de top Hollywood films maar ook prachtige kleine arthouse titels. Daarnaast is er een divers aanbod van verschillende genres. Kortom: voor iedereen wat wils voor een relaxt avondje.

23.00 uur: Lekker borrelen bij Café Arnhem
De tijd gaat snel als je plezier hebt. Maak daarom de avond nog wat langer en ga gezellig na borrelen in het gezelligste café van Arnhem, Café Arnhem. Praat na over de ontdekkingen in Arnhem, drink een cocktail en geniet van de avond. 

00.30 uur: Slapen in Hotel Modez
Kan je niet genoeg krijgen van alle mode en design? Dan kan je geluk niet op in Hotel Modez. Na de ontdekkingstocht zal je wel moe zijn, maar vergeet niet om je heen te kijken en de sfeer van dit bijzondere hotel in je op te nemen. Maar liefst 30 Nederlandse mode ontwerpers hebben samen de inrichting van de hotelkamers bepaald en dat geeft een unieke sfeer. Duik lekker in bed en welterusten!
 

Lees verder

 

 

Nieuwsgierig naar wat Arnhem nog meer te bieden heeft?

Kijk dan snel hier!