Leuke uitjes in de voorjaarsvakantie in de regio Arnhem 2020

De voorjaarsvakantie komt er weer aan. Maak er een leuke week van en plan een dagje uit. Veel musea en attracties zijn geopend en hebben speciale activiteiten voor kinderen. Wij hebben een aantal leuke uitjes voor je verzameld! 

Wanneer is de voorjaarsvakantie? 
Regio Noord: 15 feb 2020 t/m 23 feb 2020
Regio Midden/Zuid: 22 feb 2020 t/m 1 mrt 2020

Welke activiteiten zijn er te doen? - Leuke uitjes voor kinderen in de voorjaarsvakantie

© Burgers' Zoo
Escape Zoo - Burgers Zoo

Escape Zoo - Burgers Zoo

© Escape Zoo - Burgers Zoo

Ontdek het geheim van de neushoornvogel in Burgers' Zoo

In de voorjaarsvakantie gebeuren er vreemde dingen in Burgers’ Zoo met een dierendokter en haar assistente. Met de activiteit Escape Zoo kun je mee speuren naar de verdwenen neushoornvogel met een gebroken pootje. Ga met de schatkaart van de dierendokter op zoek naar de verborgen geheimen van de Mangrove, Ocean, Desert en Bush. Ontdek tijdens je avontuur het lievelingseten van de neushoornvogel en lok ‘m hiermee terug. Escape Zoo is bij de toegangsprijs inbegrepen en natuurlijk gratis voor abonnementhouders. Ontdek jij het grote geheim van de neushoornvogel?

Lees verder

Tandpasta maken in het Nederlands Watermuseum

Tandpasta: het is er in alle soorten en maten, maar hoe wordt het nou eigenlijk gemaakt? In het Nederlands Watermuseum worden kinderen omgetoverd tot echte experts en binnen een handomdraai ligt er een eigen recept op tafel! Al snel de kneepjes van het vak onder de knie? Ook shampoo maken behoort tot één van de acitiviteiten!

Op speurtocht in Landerij de Park

Bij de leuke kinderboerderij in Landerij de Park is een speurtocht uitgezet waar kinderen vanaf 9 jaar naar paaltjes moeten speuren op het hele terrein. Onderweg kunnen ze spelen op de prachtige natuurspeelplaats. 

Ook voor de allerkleinsten is er een leuke speurtocht in en rondom de kinderboerderij. Kinderen moeten hier raden welke poep van welk dier afkomstig is.

Snuffel speurspel Kasteel Rosendael

Snuffel speurspel Kasteel Rosendael

© Snuffel speurspel Kasteel Rosendael

Leuke uitjes in sprookjesachtige kastelen en forten

In kastelen Rosendael en Doorwerth worden de hele voorjaarsvakantie leuke activiteiten georganiseerd. Zo kun je in Kasteel Rosendael meedoen met de KidsClubMiddag waar je spelletjes kan spelen en lekker kan knutselen. In Kasteel Doorwerth kun je de nieuwe, geheimzinnige escape-route ‘Het Verloren Verhaal van Gelderland’ spelen waar je de kasteelcollectie moet zien te redden. 

In Fort Pannerden kun je op spannende puzzelexpeditie. Ontdek het geheim van een soldaat Willem Derksen uit de Eerste Wereldoorlog.

Lees verder

Zoek de hoogte op in Doesburg

Zoek je liever de hoogte op? In Doesburg staat de voorjaarsvakantie in het teken van torenbeklimmingen en stadsrondleidingen. Op het hoogste gebouw van Gelderland kijk je je ogen uit over de regio's De Liemers en de Veluwezoom. Al wandelend door de stad ontdek je meer over de geschiedenis van deze Hanzestad. Niet alleen heel leuk, maar ook voor de kleintjes erg leerzaam! 

Meer inspiratie? - Lees dit ook eens!