Water & Wellness

Met de Rijn dwars door de stad en de IJssel nabij is water nooit ver weg in en rond Arnhem. Een terrasje pakken op de gezellige Rijnkade. Wandelen door de uitgestrekte uiterwaarden. Lekker luieren op de strandjes van de Neder-Rijn – waarover je ook mooie vaartochten kunt maken. Of picknicken bij de Sint-Jansbeek in het Sonsbeekpark – waar je, over water gesproken, ook het Nederlands Watermuseum vindt. En met nog geen 20 minuten rijden ben je bij Rhederlaag, hét watersportgebied van Oost-Nederland. Maar of je er nou het liefst in duikt, overheen vaart of geniet van het uitzicht, in regio Arnhem voel je je als een vis in het water.

Ontdek regio Arnhem vanaf het water!

Hoog tijd om de stad eens vanaf een volledig andere kant te bekijken! Vanaf het water ziet alles er namelijk compleet anders uit. Naast uitstapjes op en rondom onze bekende Neder-Rijn en een hapje en een drankje aan de Rijnkade, is er in de regio Arnhem meer mogelijk dan je in eerste instantie misschien zult denken. Eropuit dus!

Lees verder
Ontdek Arnhem vanaf het water!
 • Rhederlaag

  Ten oosten van Arnhem ligt een waar paradijs voor watersporters, zonaanbidders en zandkastelenbouwers. Met ruim 350 hectare wateroppervlak, waarin naar hartenlust kan worden gezwommen, gedoken, gevist, gesurft en gevaren, is Rhederlaag hét watersportgebied voor Oost-Nederland. 

 • Ijssellinie

  De IJssellinie was een militaire verdedigingslinie die tussen 1951 en 1954 langs de IJssel gebouwd werd om Nederland door middel van inundatie tegen invallen te beschermen. Nu kan je er heerlijk struinen en genieten van de natuur. 

 • Pontjes over de Nederrijn

  Is het gras groener aan de overkant? Met de pontjes over de Neder-Rijn ontdek je het snel én: met een prachtig uitzicht over de rivier, rietkragen en uiterwaarden.

 • Park Sonsbeek

  In de stad zelf heb je het schilderachtige Sonsbeekpark, waar de locals in het weekend ontspannen. Spreid je picknickkleedje en geniet van het prachtige uitzicht over de stad en natuurlijk de Witte Villa en het natuurschoon. 

Als een vis in het water!

Met de Rijn dwars door de stad en de IJssel nabij is water nooit ver weg in en rond Arnhem. Een terrasje pakken op de gezellige Rijnkade. Wandelen door de uitgestrekte uiterwaarden. Lekker luieren op de strandjes van de Neder-Rijn – waarover je ook mooie vaartochten kunt maken. Of picknicken bij de Sint-Jansbeek in het Sonsbeekpark – waar je, over water gesproken, ook het Nederlands Watermuseum vindt.

En met nog geen 20 minuten rijden ben je bij Rhederlaag, hét watersportgebied van Oost-Nederland. Maar of je er nou het liefst in duikt, overheen vaart of geniet van het uitzicht, in regio Arnhem voel je je als een vis in het water.

Lees verder
Ontdek het zelf!

Recreëren aan het water

Op een warme dag op zoek naar wat verkoeling? Dan biedt Lingevaart verschillende toffe opties. Zo kan de een kiezen voor een kajak, de ander voor een kano en wie echt een super goed zijn evenwicht kan bewaren gaat suppen.

Kinderen mee? Dan kun je zelfs een vlot bouwen om hiermee het water van de Linge, de langste rivier van Nederland, op te gaan. Hopelijk hebben jullie goed naar de instructies geluisterd en blijft het vlot drijven.