Je raakt niet uitgeshopt!

Houd je van shoppen? Dan móet je naar Arnhem! De stad heeft winkelen verheven tot het hoogste niveau. Je vindt er alles wat je zoekt – en nog veel meer. Van de bekende warenhuizen in de grote winkelstraten tot de bijzondere ateliers en conceptstores in het Modekwartier. Van de gezellige markt onder de markante Eusebiuskerk tot de unieke boetiekjes in de 7straatjes. Stap vroeg uit de veren en trek er een dag voor uit – of twee. Want in Arnhem raakt je niet uitgeshopt!

RONDJE ARNHEM VOOR SHOPAHOLICS

De ware liefhebber gaat linea recta het Modekwartier in. Hier openen ontwerpers, kunstenaars en andere creatieve makers met een grote liefde voor hun vak speciaal voor jou hun deuren. Ben je op zoek naar iets écht bijzonders? Je vindt het hier! Net onder het Modekwartier ligt de Steenstraat – inderdaad: die van Monopoly. Hier vind je álles: heel veel winkels, bijzondere horeca, supermarkten én gezelligheid.

Ook de Koningstraat, in de binnenstad en direct naast de unieke 7straatjes, is van alle markten thuis. Met elke vrijdag en zaterdag aan het eind van de straat op het Kerkplein de gezelligste markt van de stad. Op een regenachtige dag is het goed shoppen in het overdekte Musiskwartier: lekker warm en droog, en een scala aan bijzondere winkels om uit te kiezen.

De meest verrassende fashion en designwinkels van Arnhem kun je vinden op deze plattegrond van Dit is Arnhem

Lees verder

UNIEKE VONDSTEN IN DE 7STRAATJES

Midden tussen de grote, drukke winkelstraten in de gezellige binnenstad van Arnhem liggen in een oase van rust de 7straatjes. Of eigenlijk de 6 straatjes en 1 pleintje: Het Eiland. Hier vind je in prachtige monumentale panden unieke winkels en boetiekjes. Voor originele vondsten. Zoals handgemaakte Mexicaanse schoenen, zelfontworpen tassen, zelfgesmede sieraden en typical British producten en woonaccessoires. Voordat je het weet, ben je hier uren zoet!

Dan kun je altijd even uitblazen bij Hemels met een heerlijke kop biologische koffie en iets lekkers uit het uitgebreide patisserieassortiment – met uitzicht op de Eusebiuskerk. Of vegetarisch lunchen bij Enig Alternatief. En aan het eind van de dag serveert Het Eiland heerlijke tapas en andere mediterraanse gerechten. Een dagje shoppen in de 7straatjes vlíegt voorbij.

Lees verder

DE LEUKSTE WINKELS IN DE LEUKSTE STRAATJES

MEPHISTO SHOP ARNHEM - Kerkstraat 4 Het leukste dagje shoppen begint met comfortabele, trendy schoenen. Die koop je in de enige Mephisto-shop van Nederland. Dankzij de soft-air technologie houd je het gemakkelijk de hele dag vol. 

WOARST - Bentinckstraat 55
Worst, maar ook wijn – exclusief van wijnhuis Robbers & van den Hoogen –, bier en delicatessen. Waarin je het plezier en de passie proeft. Woarst: de lekkerste winkel van Arnhem! 

EVEN-NAAR-SOFIETJE - Wielakkerstraat 3
Shoppen bij Even-naar-Sofietje is nét even leuker! Hier vind je echte ‘daar word ik blij van’s’: kleurrijke prentenboeken, bijzondere geboortecadeaus, betoverende lampjes, magische muziekdozen, de liefste knuffels en ander kwaliteitsspeelgoed. 

HET KOOKEILAND - Zwanenstraat 12
Van mes tot maatbeker. Van koekenpan tot keukenmachine. Bij Het Kookeiland vind je alles wat je kunt bedenken voor de keuken én gadgets waar je nooit op zou zijn gekomen. 

POLLMANN - Kerkstraat 41A
In 2018 verkozen tot beste servieswinkel van Nederland. Hoe kan het ook anders, met de grootste serviezen- en bestekcollectie en 130 jaar ervaring. Pollmann maakt van thuis eten een feest! 

TOUT PETITS - Kerkstraat 45/46
Het kleine kan een groot verschil uitmaken. Tout Petits wil inspireren om te creëren en te spelen. Samen: klein en groot. Met de leukste verkleedkleren en speelgoed dat uitnodigt en uitdaagt.

Laat regio Arnhem je inspireren!