Kastelen en landgoederen

Regio Arnhem staat bekend om de vele en indrukwekkende kastelen, buitenplaatsen en landgoederen. Van oudsher is het een regio waar de adel zich graag vestigde. Veel van de locaties herbergen een bijzondere geschiedenis en zijn goed onderhouden. Zeker het bezoeken waard dus!

Kom zelf de verhalen van vroegere bewoners beleven en struin door de prachtige tuinen met hun verhogingen en waterpartijen. Nieuwsgierig geworden? Kom een van de routes fietsen die de kastelen, buitenplaatsen en landgoederen in hun prachtige omgeving aan elkaar verbindt!

Welkom op Middachten

Kasteel Middachten, meer dan 800 jaar oud, is fantastisch gelegen in het parkbos in De Steeg. De Middeleeuwse burcht is in 1695 verbouwd tot het huidige kasteel. Het kasteel en de bijbehorende tuin vormen een harmonieus geheel. In de tuin vind je verschillende stijlen van tuinarchitectuur terug. Dit maakt het uniek! Van elke historische fase zijn namelijk delen zichtbaar bewaard gebleven. Het hele seizoen worden op aanvraag rondleidingen verzorgd onder leiding van een deskundige gids. Kom dus lekker rondstruinen over het landgoed!

Lees verder
Verder lezen
Middachten, Tuin

Kastelen op de Veluwezoom

Zoveel te doen - op en rond de kastelen

Ken je deze kastelen al?

Ontdek de kastelen en landgoederen - met onze routes!