De Liemers

kookstudio, streekproducten, groene schuur

kookstudio, streekproducten, groene schuur

Proef de streek

Boeren en tuinders in de Liemers zijn met recht trots op hun producten, die ze bovendien vaak in een Liemers jasje steken. Maak kennis met de Liemerse streekproducten. 
Buitengoed de Panoven

Buitengoed de Panoven

© Buitengoed de Panoven

Bijzondere cultuurhistorie

Wie zich in de historie van de Liemers verdiept, ontdekt dat deze plek, waar de Rijn ons land binnenstroomt, wel de kraamkamer van Nederland genoemd mag worden.

© De Liemers, helemaal goed!

Shoppen

Voor een lekker dagje shoppen kun je terecht in de Liemers! 

natuur, landschap, Tolkamer, Rijnwaarden, Liemers

natuur, landschap, Tolkamer, Rijnwaarden, Liemers

© Windkracht20 - De Liemers Helemaal Goed

Eindeloos wandelen

Struin heerlijk door de uiterwaarden of maak een mooie wandeling over heuvels en door de bossen. Ontdek de wandelroutes in de Liemers! 

Konikpaarden in de Gelderse Poort

Konikpaarden in de Gelderse Poort

Nationaal Landschap

De Liemers maakt deel uit van Nationaal Landschap de Gelderse Poort. Een fascinerend rivierenlandschap met stuwwallen, oeverwallen, uiterwaarden, rivieren en oude rivierlopen.

© Laurence Delderfield

Spring op de fiets

Trap lekker door de bossen en fiets langs heidevelden of vennetjes. Ontdek de prachtige natuur tijdens een van de vele fietsroutes! 

© Dies Goorman

Buitengoed de Panoven

Bij deze historische steenfabriek kun je terecht voor heel veel, zoals een bijzondere overnachting, een workshop steen maken of een ritje met de locomotief. Geniet er van streekproducten tijdens een (h)eerlijke lunch of high tea en proef echt de Liemers! 

Lees verder
Meer informatie
Europakade Tolkamer

Europakade Tolkamer

© Jurjen Drenth

Strijd om de macht

Op het strategische punt, bij de splitsing van Rijn en Waal, hebben talloze legers gevochten. Bij Lobith stond het grote tolhuis waar binnenkomende schepen tol moesten betalen. Het naastgelegen dorp Tolkamer herinnert daar nog steeds aan en biedt aan de Europakade zicht op het drukke scheepvaartverkeer. Kijk je in de verte, richting Duitsland, dan zie in het oosten de bosrijke heuvels van het Montferland.

Over grensgevoel gesproken. Zevenaar is de grootste stad van de Liemers. Hier hadden edellieden hun woonplek en bij Huis Sevenaer proef je die historie. Zelfs letterlijk in het eigen bier en de groenten van het landgoed.

Wat binnen de Liemers een plek is die meer tot de historische verbeelding spreekt is Fort Westervoort. Gelegen aan de splitsing van Nederrijn en IJssel bewaakte dit fort eeuwenlang de regio aan de westzijde. Die bewaking is nu trouwens overbodig want de Liemers verwelkomt jou met open armen!

Lees verder
© Jurjen Drenth

Waterrecreatie

In de Liemers vind je een ruim aanbod aan waterrecreatie, zowel sportief als recreatief! Je kan er heerlijk varen over de rivieren en plassen, of kies je voor een uitdaging en ga je suppen, kanoën of windsurfen? 

Lees verder
Meer informatie