De Liemers

Nieuw! Wandelnetwerk de Liemers

Per oktober 2021 heeft de Liemers een gloednieuw wandelnetwerk. Het netwerk bestaat uit gekleurde, thematische routes en keuzepunten die zijn aangeduid met een letter-cijfercombinatie. De routes zijn goed bewegwijzerd en daardoor eenvoudig te volgen. Ook liggen er verschillende handige startpunten aan het netwerk. Op de startpunten vind je informatiepanelen met een kaart en handige informatie over de routes en bezienswaardigheden op het netwerk. Plan je liever zelf een wandelroute? Maak dan gebruik van de keuzepunten. Je vind ze op het netwerk ter plaatse, in de wandelrouteplanner of op de wandelkaarten die te koop zijn bij de VVV. Op de keuzepunten kruisen verschillende routes elkaar en zo kun je eenvoudig een stuk aan je route aanplakken, of je route inkorten. 

Lees verder
Meer lezen
Wandelpaal nieuw wandelnetwerk Wandelen Liemers
 • Evenementen

  Evenementen
 • Proef de streek

  Boeren en tuinders in de Liemers zijn met recht trots op hun producten, die ze bovendien vaak in een Liemers jasje steken. Maak kennis met de Liemerse streekproducten. 
  Proef de streek kookstudio, streekproducten, groene schuur
 • Bijzondere cultuurhistorie

  Wie zich in de historie van de Liemers verdiept, ontdekt dat deze plek, waar de Rijn ons land binnenstroomt, wel de kraamkamer van Nederland genoemd mag worden.

  Bijzondere cultuurhistorie Buitengoed de Panoven
 • Eindeloos wandelen

  Struin heerlijk door de uiterwaarden of maak een mooie wandeling over heuvels en door de bossen. Ontdek de wandelroutes in de Liemers! 

  Eindeloos wandelen natuur, landschap, Tolkamer, Rijnwaarden, Liemers
 • Spring op de fiets

  Trap lekker door de bossen en fiets langs heidevelden of vennetjes. Ontdek de prachtige natuur tijdens een van de vele fietsroutes! 

  Spring op de fiets
 • Dagje op het water

  Ontdek het ruime aanbod aan waterreacreatie in de Liemers! 

  Dagje op het water

Fiets- en wandelroutes - In de Liemers

Een dagje uit met de kinderen

Een lekker dagje eropuit met de kinderen? Ga op avontuur en ontdek wat de Liemers allemaal voor leuks te bieden heeft! Neem een bezoek aan het stoere Fort Pannerden of maak een ritje in een oude locomotief van een echte oude steenfabriek! Schijnt het zonnetje? Geniet dan van de waterpret in een van de leuke recreatiegebieden van de Liemers. Kortom genoeg te beleven!

Lees verder
Tips voor kinderen

Onthulling de Romeinse Baadster

Vrijdagmiddag 17 juni 2022 is het kunstwerk ‘de Romeinse Baadster’ feestelijk onthuld. In de buurt van de Bijland liet de Romeinse veldheer Drusus met de bouw van een dam bij de splitsing van de Waal en de Rijn meer water richting de Rijn stromen. Hiermee verbeterde hij de doorstroming van de Rijn, die steeds belangrijker werd voor het transport van legereenheden, voorraden en handel. Deze plek is zo bijzonder dat het als onderdeel van de Romeinse Neder-Germaanse limes sinds juli 2021 UNESCO Werelderfgoed is. Deze geschiedenis was redelijk onzichtbaar. Daarom is onder andere de Romeinse Baadster geplaatst. Het kunstwerk vormt vanaf nu een belangrijke en herkenbare trekker voor het gebied en schittert op de zandpunt bij Herwen in recreatieplas de Bijland. Deze plek ligt langs het fiets- en wandelpad. Op de groepsfoto zie je van links naar rechts: kinderburgemeester Loid Stegeman, kunstenaar Maree Blok, kunstenaar Bas Lugthart en wethouder Arthur Boone.

Buitengoed de Panoven

Bij deze historische steenfabriek kun je terecht voor heel veel, zoals een bijzondere overnachting, een workshop steen maken of een ritje met de locomotief. Geniet er van streekproducten tijdens een (h)eerlijke lunch of high tea en proef echt de Liemers! 

Lees verder
Meer over de Panoven

Ga je op pad? - Check de drukteradar voor vertrek

Volg jij de kudde? Of trek jij je eigen plan? Een polonaise is leuk, maar niet als je voor je rust komt.

Wil jij de regio Arnhem ontspannen beleven en de drukte vermijden? Op onderstaande kaart zie je meer dan 250 locaties in Gelderland. Per locatie kan je zien wat de gemiddelde drukte per dag én tijdstip is. De drukte wordt weergeven door middel van kleuren groen (rustig), geel (gezellig druk) en rood (druk). Deze data is betrouwbaar door het gebruik van digitale databronnen en geheel AVG-proof. Zo check je dus eenvoudig of je veilig kunt recreëren op de plek waar jij naartoe wilt en vind je alternatieven voor een ander moment of een andere locatie. Wie weet ontdek je door de drukteradar nog nieuwe plekken! Check voor je vertrekt dus de drukteradar.