Wandelen

Van pontje naar pontje - Waterrijk Liemers

Waarom haasten? Zodra je de Liemers in loopt, voel je de rust. De schoonheid van de dijken en eindeloze rivierbeddingen. Kies voor een wandelroute met pontjes voor maximale ontspanning. Je kijkt mijmerend uit over het water, terwijl je rustig naar de overkant kabbelt. Dubbel pauze dus. Zin in een duik? Kies dan een route met zwemstop bij een van de recreatieterreinen: dat frist lekker op.

Voor de liefhebbers van erfgoed zijn er de rode steenfabrieken met kloeke fabriekspijp, die prachtig wegvallen in het landschap. Wandel er langs, of stop er even voor een pauze – in sommige oude fabrieken vind je horeca.
 

Wandeltip: Op ontdekking in Nationaal Landschap de Gelderse Poort

De Liemers maakt deel uit van Nationaal Landschap de Gelderse Poort. Een fascinerend rivierenlandschap met stuwwallen, oeverwallen, uiterwaarden, rivieren en oude rivierlopen. Bewoond door bevers, ganzen en Konikpaarden. De uiterwaarden in dit gebied kunnen op veel locaties op eigen gelegenheid worden betreed, zoals bij de Oude Waal (neem het trekpontje naar de overkant!), Tolkamerdijk of de Oude Rijnstrangen. Een aanrader!

Lees verder
Gelderse Poort, Paard Gelderse Poort, Wandelen