Wandelen

Van pontje naar pontje - Waterrijk Liemers

Waarom haasten? Zodra je de Liemers in loopt, voel je de rust. De schoonheid van de dijken en eindeloze rivierbeddingen. Kies voor een wandelroute met pontjes voor maximale ontspanning. Je kijkt mijmerend uit over het water, terwijl je rustig naar de overkant kabbelt. Dubbel pauze dus. Zin in een duik? Kies dan een route met zwemstop bij een van de recreatieterreinen: dat frist lekker op.

Voor de liefhebbers van erfgoed zijn er de rode steenfabrieken met kloeke fabriekspijp, die prachtig wegvallen in het landschap. Wandel er langs, of stop er even voor een pauze – in sommige oude fabrieken vind je horeca.
 

Nieuw! Wandelnetwerk de Liemers

Per oktober 2021 heeft de Liemers een gloednieuw wandelnetwerk. Het netwerk bestaat uit gekleurde, thematische routes en keuzepunten die zijn aangeduid met een letter-cijfercombinatie. De routes zijn goed bewegwijzerd en daardoor eenvoudig te volgen. Ook liggen er verschillende handige startpunten aan het netwerk. Op de startpunten vind je informatiepanelen met een kaart en handige informatie over de routes en bezienswaardigheden op het netwerk. Plan je liever zelf een wandelroute? Maak dan gebruik van de handige keuzepunten. Op de keuzepunten kruisen verschillende routes elkaar en zo kun je eenvoudig een stuk aan je route aanplakken, of je route inkorten.

Lees verder
Wandelpaal nieuw wandelnetwerk Wandelen Liemers

Routes plannen - Wandelnetwerk de Liemers

Ben je benieuwd naar de verschillende gekleurde wandelroutes, de startpunten en de bezienswaardigheden? Of wil je graag zelf een route plannen aan de hand van de keuzepunten? Bekijk dan de wandelrouteplanner. Daarop vind je alles wat je nodig hebt om een heerlijke dag te gaan wandelen op het nieuwe wandelnetwerk van de Liemers. Is digitaal oriënteren toch niet helemaal jouw ding? Koop dan een gedrukte wandelkaart van het wandelnetwerk van de Liemers in een van de VVV's in de regio.

Uitleg - van het wandelnetwerk

Wandelroutes combineren aan de hand van keuzepunten in de Liemers

Op de wandelnetwerken binnen het Rijk van Nijmegen combineer je, met behulp van keuzepunten, eenvoudig routes. Keuzepunten zijn aangeduid met een unieke letter-cijfercombinatie. Ze staan op locaties waar verschillende routes elkaar kruisen. Op een keuzepunt kun je je huidige wandelroute vervolgen of overstappen op een andere. Je hoeft vanaf een keuzepunt alleen maar de kleur of afbeelding van je (nieuwe) route te volgen. Wil je bijvoorbeeld een stuk van een groene wandeling én een stuk van een rode lopen? Onthoud dan het keuzepunt waar groen en rood elkaar kruisen. Volg eerst de groene pijltjes, verander op het keuzepunt van route en volg daarna de rode pijltjes.

Liemerse Routes - die onderdeel zijn van het wandelnetwerk

Wandeltip: Op ontdekking in Nationaal Landschap de Gelderse Poort

De Liemers maakt deel uit van Nationaal Landschap de Gelderse Poort. Een fascinerend rivierenlandschap met stuwwallen, oeverwallen, uiterwaarden, rivieren en oude rivierlopen. Bewoond door bevers, ganzen en Konikpaarden. De uiterwaarden in dit gebied kunnen op veel locaties op eigen gelegenheid worden betreed, zoals bij de Oude Waal (neem het trekpontje naar de overkant!), Tolkamerdijk of de Oude Rijnstrangen. Een aanrader!

Lees verder
Gelderse Poort, Paard Gelderse Poort, Wandelen