Dagje uit

Laat je deze dag langs de oevers van de Rijn voeren. Begin sportief: zwemmend of varend bij één van de recreatieterreinen. Is het daar wat te fris voor, dan pak je de fiets of de auto over de kronkelende dijken die het rijke boerenland al eeuwenlang beschermen.

De frequente overstromingen brachten vruchtbare rivierklei mee, wat meteen de rijkdom aan streekgerechten verklaart. Ruim dus voldoende tijd in voor een bezoek aan één van de streekrestaurants. Nestel je daarna op een terrasje langs de Rijn, of bij markant historisch erfgoed. Grote kans dat je daar de rest van de dag wil blijven.

 • Cultuur en Historie

  Cultuur en Historie Buitengoed de Panoven
 • Winkelen

  In Zevenaar, het hart van Liemers, vind je echt álles. Een nieuwe outfit, een ander interieur of gewoon een lekker stuk kaas van de markt op vrijdag.

  Winkelen
 • Natuur

  De Liemers is bekend om haar rivierenlandschap met duinen, grasvlaktes en waterplassen. Ga hier vooral van de gebaande paden af. Trek je laarzen aan en de uiterwaarden in.

  Natuur natuur, landschap, Tolkamer, Rijnwaarden, Liemers
 • Actief

  De rivieren en meren van de Liemers nodigen je uit tot eindeloos actief zijn. Zwemmend in de rivierstrandjes, varend over de plassen en peddelend op je board.

  Actief waterski, tolkamer, liemers, actief, watersport
 • Eten en Drinken

  De frequente overstromingen brachten vruchtbare rivierklei mee, wat meteen de rijkdom aan streekproducten verklaart. Ruim dus voldoende tijd in voor een bezoek aan één van de streekrestaurants. 

  Eten en Drinken restaurant, eten, liemers

Puur genieten

De Liemers is trots op zijn streekproducten. En terecht! Van vergeten groenten tot het sappigste fruit. Van buffelmelk tot bekroonde wijnen. Van meel rechtstreeks van de molen tot rundvlees van Blonde d’Aquitaines, die grazen in de natuur. En ambachtelijk bier, duurzame meerval, mosterd, kazen, confituren, chutneys en vruchtensappen. Je vindt het allemaal in De Liemers!

Voor culinair, authentiek en puur genieten. Op het jaarlijkse Liemers Smaakfestival bijvoorbeeld. Of op de fiets door het afwisselende rivierenlandschap met de Liemerse Streekproductenroute. Onderweg kun je stoppen voor een bezoek of rondleiding bij boerderijen, landwinkels en restaurantjes. Of een appeltje uit de veilingkisten langs de weg.

Lees verder
Lees meer
kaas, rijnwaarden, streekproduct kookstudio, streekproducten, groene schuur