Kom cultuur snuiven in de Liemers!

Dat de Liemers een rijke historie heeft, is op verschillende plekken terug te zien. Tijdens een bezoek aan de veelzijdige regio kan je vrijwel alle kanten op. Van verborgen musea tot regionale pareltjes, die je tijdens een bezoek aan de Liemers echt eens gezien moet hebben. Een bezoekje is perfect in combinatie met Arnhem – vooral als je even de rust op wilt zoeken.

Buitengoed De Panoven

Op Buitengoed De Panoven in Zevenaar kom je erachter hoe duizenden jaren oude klei de bakstenen worden waarvan jouw huis is gebouwd. Tijdens een rondleiding door de voormalige dakpan- en steenfabriek leer je hier alles over. Ook over de unieke zigzagoven, de laatste van heel West-Europa die nog helemaal intact is.

Zin om nog even lekker naar buiten te gaan? In de omgeving van Buitengoed De Panoven leven vossen, steenmarters, reeën en bevers. Bij de receptie ligt de bever- en sporenroute voor je klaar.

Lees verder

Het Lalique Museum

In de Hanzestad Doesburg kan je je ogen uitkijken bij het Lalique Museum. Dit museum bezit een collectie van de da Vinci van de juwelen- en glaskunst René Lalique. Naast deze vaste collectie komt ook het werk van tijdgenoten aan bod, bijvoorbeeld van Jan Toorop en Marc Chagall. Tot en met 20 juni 2021 vind je de tentoonstelling ‘Koninklijk licht’ in het museum.

Lees verder
Lees meer over dit museum

Het Musiater

De culturele ontmoetingsplek van de Liemers: het Musiater in Zevenaar. Voor een culinair avondje uit kan je hier zeker terecht. Met een ruim theateraanbod aan muziek- en cultuureducatie biedt het Musiater toneel voor uiteenlopende evenementen. Van amateur tot professional: je vindt het er allemaal. Een bezoekje aan het Musiater mag zeker niet ontbreken als je in Zevenaar bent, je wordt zeker met open armen ontvangen.

Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar

Op een bijzondere plek in Zevenaar – de oude turmac fabriek - vind je onder andere het Liemers Museum. In dit museum vind je historische voorwerpen op het gebied van archeologie, natuurhistorie en de Tweede Wereldoorlog. Voor alles wat je wilt weten over de regio met een rijke geschiedenis, bij Liemers Museum ontdek je het!

 

Lees verder
Ontdek Hal12

Wat is er nog meer te doen? - Ontdek regio Arnhem!