Start van het plukseizoen 18 mei bij Pluktuin de Bosrand en Pluktuin de Basis


Waar:
Wageningen

Wanneer:
t/m 2 november

Zo kun je ons bereiken

Pluktuin de Bosrand
Dorskampweg 15
6704 PB Wageningen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Het plukseizoen gaat weer van start! Vanaf 18 mei 11 uur bent u van harte welkom bij Pluktuin de Bosrand en Pluktuin de Basis aan de Dorskampw…

Het plukseizoen gaat weer van start! Vanaf 18 mei 11 uur bent u van harte welkom bij Pluktuin de Bosrand en Pluktuin de Basis aan de Dorskampweg tegenover 15, Wageningen, om zelf fruit en groenten te oogsten, uw eigen boeket of kruiden te plukken. Bij Pluktuin de Basis kunt u ook terecht voor tuinplanten. Tussen het plukken door kunt u onder het genot van een kopje vers geplukte kruidenthee met gebakje genieten van het schitterende uitzicht over de Wageningse Eng. Op natuurvriendelijke wijze, zonder chemische bestrijdingsmiddelen, worden niet alledaagse snijbloemen, groenten, kruiden en kleinfruit als frambozen, bramen, druiven, diverse soorten bessen, appels en peren gekweekt. Op de website kunt u zien wat er op dit moment te plukken is. Het is een leuke ervaring, ook voor kinderen, om uw eigen fruit en groenten te oogsten of een boeket van de mooiste bloemen uit de tuin samen te stellen. Vanaf ongeveer 10 jaar kunnen kinderen zelfstandig plukken. Kinderen kunnen vanaf 4 jaar onder begeleiding van een ouder plukken. Na een korte uitleg over wat er op dit moment rijp is en hoe u het beste kunt plukken kiest u al struinend door de tuin uw eigen bloemen, groenten, kruiden en fruit. Stel vragen aan Francine, die altijd wel wat smakelijk “onkruid” kan aanwijzen, tips heeft voor het bereiden van de oogstklare groenten en graag vertelt over no-Digg haar manier van tuinieren. Entree voor de pluktuin inclusief een kopje zelf geplukte muntthee kost vanaf 12 jaar € 4,-. Voor kinderen is de entree inclusief een glaasje limonadesiroop € 2,50. Vanaf € 15,- heeft u een plukpakket bloemen of fruit. In de pluktuin worden regelmatig workshops bloemschikken en jam of smoothies maken gehouden. Tevens zijn er workshops waarbij u van alles leert over eetbare bloemen of het maken van een lekkere kruidenthee. Leuk als groepsuitje is ook het moordspel, waarbij u via tuinvragen een moord probeert op te lossen. De tuinen zijn met elkaar verweven, met eenzelfde ingang en eenzelfde kassa waar u producten uit beide tuinen kunt afrekenen. Openingstijden: woensdag en vrijdag 12.30 – 17.30, zaterdag 11 -17 u en geregeld op zondag open (11 -16u). Voor zondagsopening zie website en FB. Tijdens de schoolvakanties zijn we ook op dinsdag en donderdagmiddag geopend. Adres: Dorskampweg schuin tegenover nummer 15, 6704 PB Wageningen. U bent van harte welkom!

Wanneer

  • Dagelijks t/m 2 november 2024 11.00 - 17.00 uur
  • Zaterdag 18 mei start het plukseizoen. U bent op wo en vr van 12.30 tot 17.30 en zaterdag van 11 tot 17 uur welkom om te komen plukken. Of we zondag open zijn (11-16u) kunt u zaterdagavond op de website en FB lezen. Tijdens de zomervakantie zijn we ook dinsdag en donderdagmiddag geopend.

Prijzen

  • € 4,00

Hier ga je heen