Fietsen op de Veluwezoom

Fietsen in Nationaal Park De Veluwezoom - Fietsroutes, fietsen huren en bezoekerscentra

Fiets over de golvende heidelandschappen van de Posbank en kijk bij helder weer 20 kilometer ver. In de nazomer wil je deze route echt niet missen: dan kleurt het landschap koninklijk paars. Je voelt je hier sowieso de koning(in) te rijk – zeker als je langs het beeld van een fietsende Beatrix komt. De Veluwezoom biedt je bovendien zoveel landgoederen en kastelen, dat je uit meerdere routes kunt kiezen.

Of volg je liever het spoor van de geallieerden in het laatste jaar van de tweede wereldoorlog? De Liberation Route heeft een app, waarop je de verhalen hoort over de omgeving waar je fietst. 

Routeplanner in de Veluwezoom

Zelf online je eigen fietsroute plannen in de regio Arnhem? Dat kan met onze nieuwe routeplanner voor fietsen! Of je nu met de gewone fiets of met de racefiets gaat, met behulp van het knooppuntennetwerk bepaal je eenvoudig zelf je route en afstand. Bekijk de kaart, bepaal je startpunt en maak zelf de mooiste fietsroutes van a naar b. 

Lees verder
Stel zelf je eigen route samen!

Ontdek de mooiste routes

Spring op je fiets en ontdek de Veluwezoom! Verschillende mooie fietsroutes brengen je door afwisselende landschappen. Zo fiets je langs de IJssel en bijbehorende uiterwaarden maar kom je ook hoogteverschillen en prachtige heidevlakten tegen. 

Lees verder
Lees meer
 • Bordje weg? Wij horen het graag!

  We doen erg ons best om het knooppuntennetwerk compleet en duidelijk te laten zijn. Toch kan het gebeuren dat bordjes worden beklad of gestolen, of dat bijvoorbeeld begroeiing het bordje moeilijk vindbaar maakt. Dat lossen wij graag snel op, zodat andere gebruikers hier geen last meer van ondervinden. Via het meldpunt kun je onderweg of thuis een melding eenvoudig doorgeven. Wij doen ons best om een melding zo snel mogelijk af te handelen.

  Bordje weg? Wij horen het graag!
 • Fietsverhuur

  Geen eigen fiets ter beschikking? Geen probleem! Hier kun je een fijne fiets huren om de Veluwezoom mee te ontdekken.

  Fietsverhuur Mountainbiken, Arnhem, Stockfoto
 • Bezoekerscentra

  Op zoek naar een goede startlocatie voor je route waar de auto gratis kan worden geparkeerd? Maak dan gebruik van de Bezoekerscentra!

  Bezoekerscentra

Spring op je fiets!

Spring op de fiets met Vivian Kroon. Zij is werkzaam bij Buitenplaats Beekhuizen in Nationaal Park Veluwezoom en een echte ambassadeur voor dit gebied. Vivian neemt je mee naar de mooiste plekjes van de  fietsroute ‘Rondje Posbank’. De fietsroute die niet alleen over Nationaal Park Veluwezoom gaat. Maar ook Hanzestad Doesburg aan doet. Cultuur en natuur in één prachtige route!

Lees verder
Lees meer
Spring op de fiets in de Gelderse streken - Rondje Posbank
 • Spring op de fiets in de Gelderse streken - Rondje Posbank