Renkum

Aan de zuidrand van de Veluwe, waar het bosrijke en heuvelachtige landschap overgaat in het weidse rivierengebied, ligt de gemeente Renkum. Renkum biedt een scala aan activiteiten. Zo kun je de 'Hemelse berg' beklimmen, fietsen over de Italiaanse weg, genieten van romantische doorzichten in het Zweiersdal en dwalen door de donkere bossen op het landgoed Quadenoord.

Fietsers en wandelaars kunnen hun hart ophalen in de gemeente. Er ligt een uitgebreid fietsroutenetwerk en er zijn vele speciale fietsroutes uitgezet. Je kunt in de prachtige omgeving genieten van de bijzondere natuur en de gezellige dorpen.

Beleef de historie

Houd je van historie en heb je altijd al meer willen weten over de Slag om Arnhem? Dan is het Airborne Museum ‘Hartenstein’ een echte aanrader. Zeker de moeite waard is de Airborne Experience waar je in de voetsporen van Britse parachutisten op weg naar Arnhem gaat. Je ontmoet de juichende burgers die al vier lange jaren gebukt gingen onder de Duitse overheersing. Maar de brug bij Arnhem blijkt ‘Een brug te ver’.

Meer informatie

Evenementen