De beste tips van bloggers

Tijdens een trip naar Gelderland mag een bezoek aan provinciehoofdstad Arnhem natuurlijk niet ontbreken! De vele stadsparken, de leukste terrassen, de Veluwezoom en alle hotspots die je niet mag missen komen allemaal aan bod. En ook Hanzestad Doesburg wordt niet overgeslagen. 

De binnenstad van Arnhem - Van groene parken tot hippe conceptstores

Historische binnenstad: old meets new

"Op naar het centrum! Onze wandeling start aan het Musiskwartier vlakbij de muziektempel van Arnhem. Musis is de oudste actieve concertzaal van Nederland en straalt zowel nostalgie als moderniteit uit. We struinen verder door de 7 straatjes met z’n gezellige, smalle en groene steegjes vol authentieke, kleine winkeltjes zoals het Engelse Hartley’s. Het verder gelegen Jansplein, met het voormalige postkantoor in de bekende Hanzegotiek – ook wel bekend als baksteengotiek - steelt de show in het midden van het plein."

Lees het blog

Van tranendal tot Modekwartier

Reisjournalist Sander Groen ging naar Arnhem en dook in de geschiedenis - en toekomst - van de wijk Klarendal. De wijk onderging een drastische transformatie en is nu één van de hipste wijken van Arnhem. Hier ontmoette Sander diverse designers en bezocht hun ateliers. Zijn reisverhaal verscheen in het parool en op zijn blog sandergroen.nl. 

Lees zijn verhaal
© helgaandheiniontour.com

Arnhemse Hotspots

"Meine Highlights bei den Fotospots in Arnheim waren vor allem die historischen Gebäude in den  „7 straatjes“ (sieben Gassen) sowie die Natur im Sonsbeek Park. Dort habe ich die für mich schönsten Motive gefunden. Ein weiterer lohnenswerter Fotospot ist darüber hinaus der Innenraum des Restaurants Bizar-Bazar, in dem ich auch zu Abend gegessen habe.​"

Lees het hele blog

Arnhem in 5 minuten - met de vloggers van theTravellers

Arnhem in 5 minuten - theTravellers

De Duitse vloggers van theTravellers hebben hun bezoek aan Arnhem samengevat in een 5 minuten durende video. De hotspots in Arnhem vliegen je om de oren! Ze bezoeken onder andere Bugers' Zoo, de Eusebius, diverse horecagelegenheden in de binnenstad en de Veluwezoom.

Er is ook een Engelse versie van de video gemaakt, die bekijk je hier

Lees verder

Uitstapje naar Hanzestad Doesburg - Met OhMyFoodness

© OhMyFoodness
© OhMyFoodness

"Ik vertelde mijn vader laatst dat ik op pad ging om Doesburg te ontdekken en het eerste wat hij zei was: “Oh, Doesburgse mosterd!” Eh, mosterd? Wat blijkt, voordat Doesburg op de kaart werd gezet als Hanzestad, stond de stad voornamelijk bekend om haar mosterd. Ik had geen idee en daarom is het maar goed dat ik mocht afreizen naar Doesburg om onder andere die beroemde mosterd te proeven, anders had ik deze waarschijnlijk nooit ontdekt. In deze 7e Gelderse Streekgids deel ik mijn tips en hotspots voor Hanzestad Doesburg met je. Weliswaar een kleine stad maar wel eentje waar jaarlijks duizenden toeristen heengaan. Waarom? Dat vertel ik je graag!"

Sabine van Oh My Foodness ontdekte dat Doesburg niet alleen bekend staat om de Doesburgse mosterd, maar dat er nog veel meer lekkers te vinden is in deze Hanzestad. Ontdek het in haar blog!

Lees verder
Lees het hele blog

De Veluwe - op een steenworp afstand van Arnhem

© elischeba.de

7 redenen om de Veluwe te bezoeken

"Auch Wildschweine, Rehe und Mufflons sind hier zu Hause. Die Kinder lieben den verwehten Sand. Springen rein, wühlen mit den Händen und fühlen sich pudelwohl. Steinschmätzer, Wendehals, Moorfrosch und Ringelnatter leben ebenfalls in der ursprünglichen Landschaft. Historische Bäume sorgen für unser Staunen. Der Nationalpark De Hoge Veluwe ist erholsam und bringt uns einzigartige Natur näher."

Lees verder
© brinisfashionbook.com

Weekend Arnhem & Veluwe

"Von hier aus haben wir unsere Tour mit Veluwe Actief mit einem Elektroscooter gestartet. Dieser ist absolut leise und umweltschonend, sodass er weder Natur noch Tiere im Nationalpark stört. Selbst im Winter bei fast Eiseskälte hat es immer noch total Spaß gemacht durch diese wunderschöne Landschaft zu fahren. Im Sommer und Herbst ist der Nationalpark sicher ein Traum – vor allem wenn im Herbst die Heide lila blüht!"

Lees alle tips