Wandelen park Rosendael

Type: Wandeltocht
Afstand: 3,0 km

Wandelen park Rosendael

Type: Wandeltocht
Afstand: 3,0 km

Het park heeft een rijke flora en fauna. U vindt er zeventig soorten bomen en heesters en een groot aantal inheemse kruiden. Er broeden meer dan veertig vogelsoorten, waaronder de ijsvogel.

Neem alvast een kijkje

Park Rosendael is één van de oudste parken van ons land.

Gebruikmakend van het natuurlijke verval en het stromende water zijn in de 17de eeuw vijvers, watervallen en fonteinen aangelegd, in formele stijl. Vanaf 1721 is het park verfraaid met kunstwerken (zoals de schelpengalerij en de bedriegertjes), naar een ontwerp van Daniel Marot. In 1837 is het park heringericht in de zogenaamde landschapsstijl, naar een ontwerp van J.D. Zocher jr. Het kreeg daarbij een natuurlijker aanzien met slingerende paden, vijvers en bijzondere boomsoorten. Het park heeft een rijke flora en fauna. U vindt er zeventig soorten bomen en heesters en een groot aantal inheemse
kruiden. Er broeden meer dan veertig vogelsoorten, waaronder de ijsvogel. Verder worden er ook dieren zoals eekhoorns, boommarters en dassen waargenomen.

Wandelroute
In het park kunt u ca. 3km wandelen langs de meest markante attracties en plekken. Er is geen gemarkeerde route uitgezet.

Rosendael kasteel en park
Afstand
3,0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Rozendaal
Rosendael-1.jpg

Park en Kasteel Rosendael

Park en Kasteel Rosendael
Rosendael 1
6891 DA Rozendaal
Eindpunt: Rozendaal

Beschrijving

Startpunt: Rozendaal

De route is niet bewegwijzerd. Download het pdf-bestand om de route uit te stippelen. 

Eindpunt: Rozendaal

Kenmerken

Tocht/Route

  • Toelichting startpunt: Het aanbevolen startpunt is kasteel Rosendael.