Oranjeroute Apeldoorn - Moers

Type: Recreatief
Afstand: 225,0 km

Oranjeroute Apeldoorn - Moers

Type: Recreatief
Afstand: 225,0 km

De fietsroute is deel van de Oranjeroute Nederland-Duitsland, waar u grensoverschrijdend kennismaakt met het wel en wee van het Nederlandse koningshuis Oranje-Nassau.

Neem alvast een kijkje

De Oranjefietsroute voert je via een goed aangegeven route door een schilderachtig land­schap van Apeldoorn naar het Duitse Moers. Onderweg is er gelegenheid voor talrijke tussenstops: in Brummen, Rheden, Doesburg, Doetinchem, Zevenaar en ’s-Heerenberg aan Nederlandse zijde en in Emmerich am Rhein, Kleve, Bedburg-Hau, Kalkar, Xanten en Rheinberg aan de Duitse kant van de grens.

Terwijl je door een fraai en afwisselend landschap fietst, duik je steeds dieper in de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis. Dat staat met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan het begin van een nieuw hoofdstuk van een eeuwenoud boek. Je kunt uitkijken naar een spannende ontdekkingstocht met diverse indrukwekkende bezienswaardigheden. Maak gebruik van de mogelijkheid om de EUREGIO – met diverse gemeenten aan beide zijden van de grens – op een nieuwe, interessante manier te ontdekken.

De Oranjefietsroute is mede mogelijk gemaakt door het Interreg-V programma Deutschland-Nederland.

Achterzijde  Paleis Het Loo
Afstand
225,0 km

Dit ga je zien

Startpunt: 7315 Apeldoorn
Nieuwe Paleis

Paleis Het Loo

Koninklijk Park 16
7315 JA Apeldoorn
Eindpunt: Moers