Sportief fietsen in de regio Arnhem NK wielrennen 2024

Het NK wegwielrennen wordt op zondag 23 juni verreden in en rond Arnhem. Het belooft een waar spektakel te worden. Arnhem, gelegen aan de oevers van de Rijn, biedt een uniek terrein voor fietsers van alle niveaus en interesses. Vind jij het zelf ook zo fijn om actief bezig te zijn? De wind door je haren, je hoofd leeg maken en ondertussen verbrand je ook nog de nodige calorieën. De omgeving van Arnhem is hier uitermate geschikt voor; er zijn hoogteverschillen, diverse landschappen en een prachtige natuur. We geven je een paar tips voor mooie en uitdagende routes. 

Wielrenroute langs kastelen en landgoederen

Afstand: 45.0 km

Deze route brengt je door het oostelijke gedeelte van dit gebied en doet verschillende kastelen en landgoederen aan. Je start je route bij het prachtige kasteel en park Rosendael. Onderweg fiets je langs de IJssel en haar uiterwaarden en door Nationaal Park Veluwezoom. Ook kom je langs Buitenplaats Beekhuizen, gelegen op Landgoed Beekhuizen, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. 

Lees verder
Bekijk hier

Rondje Posbank

Afstand: 46.0 km

Deze fietsroute leidt je door de gemeente Rheden in de Zuid-Oost Veluwezoom, het prachtige gebied tussen IJsselvallei en Veluwe. Het Rondje Posbank is enorm de moeite waard, het is dan ook niet voor niets een zeer populaire en véél gefietste route. Tip: rijd deze route op een doordeweekse dag! Dan is het een stuk rustiger dan in het weekend, leuker voor jezelf en voor de natuur. 

Wielrennen: Giro etappe Arnhem

Treed in de voetsporen van de wielrenners van de Giro d’Italia. Bij deze mooie ronde, van 48 kilometer, spelen de rivieren de Rijn, de Waal en de IJssel een grote rol. Van knooppunt 30 in Bemmel tot en met knooppunt 81 in Arnhem fiets je een deel uit de derde etappe Nijmegen-Arnhem van de Giro uit 2016. Terwijl je over de dijken racet, heb je een schitterend uitzicht over de uiterwaarden en passeer je gezellige dorpen.

Lees verder

Wat zijn de pauzemogelijkheden?

Als je zoveel energie verbruikt, moet je ook weer nieuwe opdoen. Langs deze route zijn volop gelegenheden waar je even helemaal kunt bijkomen. Al deze horecagelegenheden liggen langs de route en zijn erg geliefd onder sportieve fietsers.

Veluwezoomroute

Deze fietsroute leidt je door de Veluwezoom. Dit is het zuiden van de Veluwe, waar het bosrijke heuvelachtige landschap overgaat in het rivierenlandschap. In het zuidelijke gedeelte van de Veluwe ligt Nationaal Park Veluwezoom. De Veluwezoom is een bijzonder gebied om doorheen te fietsen. Deze route brengt je langs diverse natuurgebieden die elk jaargetijde verrassend anders zijn. De bosrijke, heuvelachtige omgeving gaat over in een rivierenlandschap. 

Lees verder
Veluwezoomroute

Andere fietsroutes regio Arnhem

Routeplanner