Zuidoost Veluwezoom

Een heerlijk dagje uit op de Veluwezoom

Wil je de Veluwezoom eens op een andere manier ontdekken? Denk dan eens aan een tocht per segway, e-scooter of een elektrische mountainbike. Met het gezin heb je dikke lol met een gps-speurtocht. Met een groep vrienden, familie of collega’s kan je boogschieten, langlaufen (ook ’s zomers!), bamboe stieken of een schrootwedstrijd houden en nog veel meer. 

Laat je rondleiden door de grootste ommuurde wijngaard van Nederland of maak een ritje met de stoomtrein over de Koningslijn van Dieren naar Apeldoorn. Bezoek een voorstelling bij het Openluchttheater Pinkenberg in Velp. En ontdek wat er bij ons onder de grond zit in het Gelders Geologisch museum in Velp, je vindt hier een uitgebreide verzameling mineralen, gesteenten en fossielen.

Bekijk het overzicht

Wandelen

De Veluwezoom is een waar eldorado voor wandelaars met meer dan 5.000 hectare bos, heide, stuifzand en landgoederen aan de oostelijke rand van de Veluwe.  van de prachtige heide en wie weet spot je onderweg wel een edelhert of wild zwijn. Vanaf de 90 meter hoge Posbank heb je een schitterend uitzicht over de Veluwe, IJssel tot ver in de Achterhoek.

Velp, Terre Nueve, Veluwezoom

Gezellige dorpen

Na een dagje actief is het natuurlijk heerlijk om even te ontspannen bij de horeca in één van de dorpen langs de randen van de Veluwezoom; Velp, Rozendaal, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Spankeren, Laag-Soeren, Eerbeek en Loenen. Velp is bekend om haar gevarieerde winkelaanbod. In Dieren is een theater en filmhuis. Check de evenementenkalender om je uitje te plannen!

Spelerij Veluwezoom

Erop uit met de kids

Gezellig een dagje op pad met de kinderen? Denk dan eens aan de Spelerij-Uitvinderij in Dieren: een plek waar kinderen volop kunnen spelen en ontdekken! 

Mountainbike, Stockfoto, Veluwezoom

Mountainbiken op de Veluwezoom

Ontdek de Veluwezoom op je mountainbike en cross de heuvels af over de45 kilometer lange mountainbike trail! Heb je zelf geen mountainbike? Geen probleem je kunt ze op verschillende locaties huren! 

Rhederlaag, Veluwezoom

De IJssel

De IJssel wordt ook wel de mooiste rivier van Nederland genoemd, en dat is niet voor niets! De rivier kronkelt door uitgestrekte uiterwaarden vol vogels, reeën en bloemen. Je kan hier lekker uitwaaien. Met de fiets steek je met een pontje de rivier over, toer door de omgeving en neem een verfrissende duik in de Rhederlaag.

To do - Wat is er allemaal te beleven?

Een lint van landgoederen

Van oudsher trok de Veluwezoom welgestelde families. Zij lieten hier hun buitens en monumentale villa’s bouwen. Waan je terug in deze tijd en breng een bezoek aan Kasteel Middachten, Landgoed Rhederoord of Kasteel Rosendael. Fiets je de route Langs Kastelen en Buitenplaatsen oost, dan kom je overal langs!

Meer informatie

Laat je inspireren - en deel je foto's met #veluwezoom