Paardrijden op de Veluwezoom

Genieten op de mooiste ruiterpaden - in Nationaal Park De Veluwezoom

Heerlijk op je paard het ‘gouden randje van de Veluwe’, Nationaal Park De Veluweoom verkennen! Je hebt er alle ruimte en vrijheid om lekker te komen paardrijden. Wat te denken van de prachtige Rheden, diverse natuur met haar bossen vol statige beuken, heuvels met schitterend uitzicht over de uitgestrekte heidevelden en het uitgestrekte uiterwaardgebied van de IJssel?

Genieten van stilte, rust en als je geluk hebt... Schotse Hooglanders, herten, reeën en zwijnen. In de gemeente Rheden op de Veluwezoom zijn verschillende plekken waar jij en jouw paard welkom zijn. Er zijn aangelegde ruiterpaden en menpaden. Bekijk hieronder welke ruiterroutes er zijn op en nabij de Veluwezoom en hoe je een ruiterpas kunt aanvragen.

Welke ruiterroutes zijn er - op de Veluwezoom

Ruiterpas Natuurmonumenten

De landelijke ruiterpas van Natuurmonumenten is een vergunning die je toegang geeft tot goed begaanbare en veilige routes die speciaal zijn aangelegd voor ruiters. Met jouw bijdrage aan de ruiterpas is het mogelijk om de ruiterpaden goed te onderhouden. De opbrengst van de ruiterpas gaat namelijk rechtstreeks naar het beheer en onderhoud van de ruiterroutes. Op deze manier draag je dus direct bij aan het in stand houden en vernieuwen van de ruiterpaden. Daarom is het vereist om een ruiterpas aan te schaffen voordat je met je paard de routes kunt verkennen. Het is ook mogelijk een dagpas aan te vragen. Een ruiterpas kost 25 euro/jaar, een dagpas 10 euro.

Lees verder
Ruiterpas aanvragen
Rheden, Paarden, Natuur,