Van Rivierklei tot Baksteen

Type: Wandelroute
Afstand: 18.0 km

Van Rivierklei tot Baksteen

Type: Wandelroute
Afstand: 18.0 km

Tijdens de wandeling Van Rivierklei tot Baksteen leer je meer over de reis van rivierklei naar het eindproduct: bakstenen. Onderweg kom je onder andere langs bezienswaardigheden die onderdeel waren van dit proces.

Tijdens de wandeling Van Rivierklei tot Baksteen leer je meer over de reis van rivierklei naar het eindproduct: bakstenen. Onderweg kom je langs bezienswaardigheden die onderdeel waren van dit proces. Zo zie je onder andere een voormalige steenfabriek, de elektrische wagenhijskraan en rivier De Wild.  

Deze wandeling leidt je langs belangrijke punten in Spijk, waar vroeger één van de grootste steenfabrieken van ons land gevestigd was. Spijk stond in de 19e eeuw als het ware synoniem voor de steenbakkerij. Tijdens de wandeling kom je langs de overblijfselen van de vroegere productie van bakstenen, maar ook passeer je andere blikvangers van Spijk. 

Wandelnetwerk Regio Arnhem Nijmegen

Deze route is onderdeel van het Wandelnetwerk van de Liemers en heeft een paarse markering. Je kunt deze route inkorten of combineren met andere routes van het Wandelnetwerk door gebruik te maken van de keuzepunten.

Wandelrouteplanner Regio Arnhem Nijmegen 

Het wandelnetwerk van de Liemers heeft keuzepunten waarop routes elkaar kruisen. Met de keuzepunten kun je gemakkelijk routes aan elkaar koppelen. Wil je graag je eigen route plannen aan de hand van de keuzepunten? Bekijk dan de wandelrouteplanner van de regio Arnhem of koop een wandelkaart van het wandelnetwerk van de Liemers bij een van de VVV's in de regio. Zo kun je je nog makkelijker oriënteren!

Routeboekje

Deze route is gemaakt door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Van deze route is een routeboekje te koop. Deze bestel je op gegarandeerdonregelmatig.nl

Landschap Spijk Steenfabriek
Afstand
18.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Gerardus Majellakerk
Willibrordusweg 1
6917 AM Spijk
1

Lobith - De glorieuze overtocht van Lodewijk XIV

Op 12 juni 1672 vond hier de Slag bij Tolhuis plaats. Het Hollandse leger kon weinig aanrichten tegen de grote overmacht van het Franse leger van Lodewijk XIV, die van hieruit Nederland wilde veroveren. Er vielen veel doden, ook Kasteel Tolhuis ging inLees verder

Lobith - De glorieuze overtocht van Lodewijk XIV
2

Tolkamer - Romeins fort Carvium

Op de plek van waterrecreatiegebied De Byland lag vroeger een grensfort, een castellum. Dit leiden geschiedkundigen af uit de vondst van veel militaire voorwerpen die zijn gevonden bij het uitbaggeren van het gebied.Lees verder

Tolkamer - Romeins fort Carvium
Eindpunt: Ameidsedam 2
6917 AG Spijk

Kenmerken