Natuur

De natuur ontwaakt!

Je hoeft niet ver weg om de natuur te zien ontwaken. Ontdek hoe mooi het begin van de lente is in de Regio Arnhem. Tussen de kronkelende rivieren, weides met lammetjes en mooie landwinkels kun je in het voorjaar genieten van de ontwakende natuur. Wandel door het oudste Nationaal Park van Nederland of struin door één van de vele stadsparken en zie hoe de regio Arnhem weer groen wordt.

Vogelspotten

Je ziet ze vliegen op deze 5 plekken. Voor de startende vogelspotter tippen we de beste locaties om gevederde vrienden te bekijken. Als bonus vind je onderaan ook nog een aantal tips van doorgewinterde vogelaar Benno van den Hoek. Succes met spotten!

Ontdek meer

Ontdek meer... - Duik in het groen!

De mooiste natuurgebieden

Deze prachtige natuurgebieden zijn heerlijk om te voet, per fiets of te paard te verkennen.

Prachtige tuinen en parken

Geniet van groen in de vele prachtige tuinen en (stads)parken van de Regio Arnhem.

Alles over natuur

In de bezoekerscentra ontdek je alles over de natuur. Van informatieve folders tot prachtige routes en speurtochten voor kinderen.

Het oudste Nationale Park van Nederland

Nationaal Park Veluwezoom nodigt uit om te voet, per fiets of te paard te verkennen. Je vindt er schitterend natuur, vele routes en activiteiten. De Posbank, bij Rheden, is bij veel Nederlanders een bekende trekpleister en ligt midden in het park. Het Veluwetransferium Posbank is de meest geschikte uitvalsbasis voor een dagje uit in het park. 

Lees meer

Blijf slapen

Na een lange dag in de natuur comfortabel overnachten? Dat kan bij Van Der Valk Arnhem. Het hotel bevindt zich midden in de natuur en de kamers zijn van alle gemakken voorzien. Geniet van de wellness faciliteiten, waar je tijdens je verblijf kosteloos gebruik van kunt maken.

Bekijk meer

Ga erop uit! - Ontdek de fiets- en wandelroutes

Langs de Linge

Betuwse bloesem

Sprengenroute

Rondje Beekdal

Heerlijke streekproducten

De geur van vers gebakken ambachtelijk brood, verse buffelmozzarella, zoet fruit en een romantisch goedgevuld glas rode wijn. Dat is puur genieten met alle smaakpapillen. In de regio Arnhem worden vele heerlijke streekproducten gemaakt.

Bekijk de bijzondere plekjes

Over stromend water

Heel bijzonder en leerzaam zijn de tochten met safarischip De Blauwe Bever. Vanaf het open, overdekt bovendek van het schip heb je een mooi uitzicht op de prachtige Nederrijn. Als je goed oplet, spot je misschen wel een otter of bever! 

Meer informatie