Het wildseizoen is geopend!

De blaadjes aan de bomen tonen prachtige herfstkleuren, de ochtenddauw is zichtbaar in het landschap en het haardvuur knispert gezellig. Dit is het moment waar veel wild liefhebbers naar uitkijken: het wildseizoen is geopend!

Ontmoet wilde dieren
Nergens op de Veluwe vind je zo veel hoogteverschillen en kun je zo ver kijken als in Nationaal Park Veluwezoom. Je vindt hier haast ongerepte natuur met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen. Tijdens een wandeling of fietstocht door dit prachtige gebied is de kans groot dat je wild tegenkomt. Wil je je kansen vergroten? Bezoek een wildobservatiepost, waar je in de schemer edelherten, reeën en wilde zwijnen kunt zien. Ook vossen, dassen en bommarters komen om voedsel te zoeken. Tip: Bezoek de Emmapiramide, hier heb je vanaf 98 meter hoogte een prachtig uitzicht over de omgeving van Roozendaal en Rheden!

De smaak van de streek

Het wildseizoen is een van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland. Bij de meeste restaurants begint het wildseizoen in oktober, wanneer de jacht op fazant en haas wordt geopend. Het wildseizoen eindigt op tweede kerstdag. Nu is dus hét moment om wild te proeven! Proef de smaak van de streek en geniet van heerlijke wildgerechten in de Veluwezoom. Dit zijn onze tips.

Landgoed Rhederoord

Landgoed Rhederoord is een van de landgoederen op de Veluwezoom.  Dit landgoed werd rond 1650 opgezet als productielandgoed met een rijke opbrengst van landbouw, veeteelt, visserij en jacht. De voorliefde voor streekproducten is door de eeuwen heen altijd overeind gebleven. Gelegen aan de rand van het Nationaal Park Veluwezoom, een prachtig stukje Veluwe, is Landgoed Rhederoord dé plek om te genieten van (lokaal) wild.

Restaurant Koetshuis Rhederoord serveert vanaf 19 oktober dagelijks van een 4-gangen Wildmenu naar creatie van de Chef, Jeroen van Deursen. In een gemoedelijke sfeer geniet je hier van heerlijk biologisch eten met seizoensgebonden producten.

Lees meer

Restaurant Campman

Restaurant Campman in Renkum is een unieke ontmoetingsplaats met een eigen karakter. Maak kennis met de stijlvolle en ontspannen sfeer en proef de streek! Het restaurant is een sfeervolle locatie voor een heerlijke lunch of diner. De Gelderse keuken staat bekend om haar streek- en seizoensgerechten. In het najaar serveren zij een speciaal wildmenu met heerlijke wildgerechten. Proef het zelf! 

 

Restaurant de Peerdestal

Geniet van heerlijk eten en de informele en Bourgondische sfeer bij Restaurant de Peerdestal. Op 10 en 11 november organiseert zij het jaarlijkse wildweekend. en culinair feest in het teken van de herfst met brandende open haarden, de meest uitgebreide (wild)buffetten, sfeervolle live muziek en verschillende -met zorg gekozen- wijnen en speciaalbieren.

Ook buiten dit weekend kun je genieten van heerlijke wildgerechten. Probeer eens het hertenbiefstuk gemarineerd in rozemarijn en sinaasappel of de gebakken fazantfilet met koolraap, parelgort en een saus van druiven en kaneelstokjes.

Lees meer