Kasteel Doorwerth

Zo kun je ons bereiken

Adres:
Fonteinallee 4
Doorwerth
Plan je route
Afstand:

Doorwerth is een van oorsprong dertiende-eeuws kasteel aan de voet van de stuwwal, in de uiterwaarden van de Nederrijn. Tussen 1558 en 1560 werd de hoofdburcht door eigenaar Daem Schellart van Obbendorf gemoderniseerd en kreeg het in grote lijnen zijn huidige aanzien. Zijn achterkleinzoon Johan Albrecht voegde rond 1640 het poortgebouw, het koetshuis en de stal op de voorburcht toe. In 1837 kwam Doorwerth in handen van J.A.P. baron van Brakell, die het liet herstellen. Aan het einde van de negentiende eeuw verkeerde Doorwerth alweer in vervallen staat. In 1910 kocht F.A. Hoefer Doorwerth en organiseerde de restauratie die in 1915 werd voltooid. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel grotendeels verwoest. Tijdens de restauratie door Geldersche Kasteelen werd het kasteel zoveel mogelijk in middeleeuwse vorm hersteld.

Let op: vooraf reserveren is verplicht. Zie https://doorwerth.glk.nl/ voor meer informatie over actuele openingstijden en reserveren. 

Openingstijden

 • Let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen
 • In de maand juni (2020) is het kasteel geopend van donderdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Let op: vooraf reserveren is verplicht. Zie https://doorwerth.glk.nl/ voor meer informatie over actuele openingstijden en reserveren.  Het museum in Kasteel Doorwerth is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties is het kasteel in 2020 extra geopend op de maandagen. Feestdagen Geopend: Goede Vrijdag, Eerste en Tweede Paasdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart, Pinksteren, Tweede Kerstdag en Oudjaarsdag Gesloten: Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag Park openbaar toegankelijk

Prijzen

 • Volwassenen € 11,50
  Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00

  CJP € 8,60
  CJP t/m 18 jaar € 3,75

  Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen, Museumkaarthouders en ICOM-kaarthouders hebben gratis toegang op vertoon van hun geldige pas tijdens reguliere openingstijden (evt. toeslag bij evenementen en exposities).
1

Neem alvast een kijkje

Hier ga je heen