MTB Route Veluwezoom

Type: Offroad/MTB
Afstand: 45,0 km

MTB Route Veluwezoom

Type: Offroad/MTB
Afstand: 45,0 km

Deze route voert vanaf het Rozendaalse veld langs de dorpen Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren en Loenen. Nationaal Park Veluwezoom bestaat niet alleen uit bossen en heidevelden, maar ook uit restanten stuifzand.

Natuurmonumenten heeft bijna 1000 paaltjes geplaatst om een 52 kilometer lange route voor terreinfietsers te creëren. Het gebied bevat in totaal zo’n 100 kilometer aan MTB-paden. Deze route voert vanaf het Rozendaalse veld langs de dorpen Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren en Loenen. Nationaal Park Veluwezoom bestaat niet alleen uit bossen en heidevelden, maar ook uit restanten stuifzand. De centrale en noordelijk gelegen bossen en heidevelden zijn ruig; daar overheerst de stilte en bepalen natuurlijke processen het landschap. In het zuidelijke deel grenzen de uitgestrekte heidevelden, bossen en landgoederen aan zeven dorpen. Hier bevinden zich dan ook de meeste recreatieve voorzieningen.

De route volgt regelmatig wandelpaden, maar daarnaast wijkt deze ook af naar ruigere stukken. Dit gebied is voor Nederlandse begrippen erg heuvelachtig en de beklimmingen en afdalingen in deze route variëren dan ook sterk. Ook zijn er grote gedeeltes dwars over de heide om vervolgens weer in het bos te verdwijnen. Al met al is het een pittige route, met veel klimmetjes, scherpe bochten, maar ook lange vlakke stukken. Met name van Velp tot Eerbeek is de route erg uitdagend door de vele hoogteverschillen, terwijl de route in het noordelijke stuk kronkelt over de Loenermark waar je van vergezichten kunt genieten.

Startlocaties 

  • De Priesnitzhoeve, Laag-Soeren
  • De Heideroos, Eerbeek
  • De Harmonie, Laag-Soeren
  • De Thermiekbel, Arnhem
  • Sandton Hotel de Roskam
  • Bezoekerscentrum Veluwezoom, Rheden
Veluwezoom
Afstand
45,0 km

Dit ga je zien

Startpunt: De Thermiekbel
Apeldoornseweg 203
6816 SM Arnhem
Scootertocht over de Posbank

Veluwe Actief | Oversteegen

Heuvenseweg 5 a
6991 JE Rheden
Brasserie Veluwezoom 2012 500x250 1.jpg

Brasserie Veluwezoom

Brasserie Veluwezoom
Heuvenseweg 5
6991 JE RHEDEN
Eindpunt: De Thermiekbel
Apeldoornseweg 203
6816 SM Arnhem

Beschrijving

Startpunt: De Thermiekbel
Apeldoornseweg 203
6816 SM Arnhem

De route is gemarkeerd met houten palen met gele plaatjes met daarop in het zwart het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). Verder zijn er witte bordjes met zwarte pijlen voor de overige voor mountainbikers geschikte paden en geel/witte bordjes met zwarte pijlen voor verbindings- en aanrijroutes. De route is in twee richtingen bewegwijzerd.

Eindpunt: De Thermiekbel
Apeldoornseweg 203
6816 SM Arnhem

Kenmerken

Tocht/Route

  • Toelichting startpunt: Je kunt de route op meerder punten starten.