LandGOEDfestival

De historie van Gelders Arcadië komt tot leven tijdens het LandGOEDfestival. Het festival strijkt tussen mei en augustus neer bij vijf (voormalig) kastelen, landgoederen en buitenhuizen aan de Veluwezoom. Laat je met een theatervoorstelling meenemen naar de tijd van steenrijke kasteelheren, hardwerkende keukenmeiden en adellijke dames in sierlijke jurken.

Daarnaast is het drie dagen lang vertier met vermaak voor jong en oud. In de ene kasteeltuin staat beeldende kunst van Gelderse makers, op het andere draagt een dichter zijn poëzie voor. Laat je verrassen met vuurspuwers, rondleidingen, landschapsschilders, gigantische bellenblaas of een markt met lokale producten.

Op deze data en locaties vindt het LandGOEDfestival plaats:

Huis Zypendaal vr 10 mei t/m zo 12 mei  Arnhem
Belmonte Arboretum vr 17 mei t/m zo 19 mei Wageningen
Kasteel Middachten vr 14 juni t/m zo 16 juni De Steeg
Tuin de Lage Oorsprong vr 28 juni t/m zo 30 juni  Oosterbeek
Kasteel Rosendael vr 23 augustus t/m zo 25 augustus Rozendaal

 

 

Gedroomd Land - Avontuurlijk muziektheater door De Plaats

De Arnhemse theatermakers van Muziektheater De Plaats maken speciaal voor het LandGOEDfestival de voorstelling Gedroomd Land (9+). 

Langgeleden ontdekten welgestelde families de prachtige natuur van De Veluwezoom. Zij bouwden enorme landhuizen met grote tuinen op gronden waar eerst kinderen speelden en boeren hun land bewerkten. Het ‘gewone’ volk keek nieuwsgierig toe. Bleven deze adellieden slechts vermogende vreemdelingen of werden het al snel goede bekenden? De Plaats speelt een avontuurlijk drieluik voor jong én oud in en rondom vijf landgoederen. Vlieg mee door de tijd en verwonder je over de stormachtige en rijke geschiedenis van Gelders Arcadië. 

Gedroomd Land reist langs vijf landgoederen van mei t/m augustus 2019. Per locatie speelt uit de omgeving een acteursensemble, een koor en een orkest mee.

Tickets voor de voorstelling kosten € 10 voor volwassen en € 5 voor kinderen t/m 12 jaar. 

meer info & tickets

De locaties

Kasteel Rosendael - 23 t/m 25 augustus

De historie van Kasteel Rosendael komt tot leven tijdens het LandGOEDfestival. Een weekend lang vertier voor iedereen met voorstellingen van Muziektheater De Plaats en De Kunsttuin van Cultuurbedrijf RIQQ. Ontdek het Raadsel van Rosendael en laat je meenemen naar de tijd van steenrijke kasteelheren, hardwerkende keukenmeiden en adellijke dames in sierlijke jurken.

De Kunsttuin door Cultuurbedrijf RIQQ
Figuranten, acteurs en muzikanten nemen je mee naar een andere wereld. Ontdek het Raadsel van Rosendael, laat je verwonderen door dichters en dansers, of vereeuwig jezelf als freule of vampier. Hang in een strandstoel, terwijl de kinderen reuzebellen blazen en bootjes bouwen. Geniet van de muziek en hef het glas op het sfeervolle terras.


Gedroomd Land
Vrijdag 23 augustus | 19.30 u
Zaterdag 24 augustus | 15.30 & 19.30 u
Zondag 25 augustus | 14.00 u

De Kunsttuin
Zaterdag 24 & zondag 25 augustus | 14.00 - 17.00 u

De Kunsttuin is gratis toegankelijk voor bezoekers met een kaartje voor Gedroomd Land en voor leden van Geldersch Landschap & Kasteelen. Overige bezoekers betalen de reguliere toegangsprijs van Park Rosendael.

Kasteel en park Rosendael, Rosendael 1 Rozendaal

Reis terug in de tijd - op het LandGOEDfestival

Landgoed de Lage Oorsprong - vrijdag 28 t/m zondag 30 juni

Festival Onzichtbaar landschap

Ontdek het landschap met al je zintuigen!

Scarabee, Stichting voor hedendaagse kunst & landschap organiseert deze zomer Festival Onzichtbaar landschap, een festival dat plaatsvindt midden in de natuur. Vanuit het thema 'onzichtbaar landschap' nodigde curator Isabelle Bisseling een groep kunstenaars, parfumeurs en onderzoekers uit. Zij brengen aspecten van het landschap onder de aandacht die normaal bijna niet opvallen of zelfs helemaal onzichtbaar zijn. Zij gebruiken hiervoor verschillende media; niet alleen visueel, maar ook in de vorm van geur- en geluidsinstallaties. Bezoekers worden aangemoedigd om meer van het landschap te ontdekken, door te voelen, kijken, proeven, horen en ruiken.

Zweef door de lucht en voel de wind in de tokkelbaan van kunstenaar Florentijn HofmanVolg je neus en ervaar de geuren die Attic Lab perfumes heeft verborgen. Trek een labjas aan en neem deel aan het Wetlab in the wild van de Waag society, om het landschap op microscopisch niveau te ontdekken. Luister naar de energie van de bomen die Gijs Verhoofstad hoorbaar maakt in de vorm van een soundscape. Maak een wandeling met Isolde Venrooy, en wordt je bewust van jouw relatie met de omgeving. Het festival wordt geopend op vrijdagavond met het Silent Sky Project van Rob Sweere. Kom naar de footprint aan de Van Borsselenweg en kijk samen naar de lucht terwijl de zon ondergaat.

Landgoed De Lage Oorsprong is een romantisch landschap met kronkelende paden, waterpartijen en veel historische elementen. Het gebied ligt op een stuwwal, waardoor spectaculaire hoogteverschillen te beleven zijn. Vanaf de 'footprint' waar het oude landhuis heeft gestaan, heb je een fantastische uitzicht over de Neder-Rijn.

Gedroomd Land Festival Onzichtbaar Landschap
Vrijdag 28 juni | 19.30 u
Zaterdag 29 juni | 15.30 en 19.30 u
Zondag 30 juni | 15.00 u
Vrijdag 28 juni | 21.00 - 00.00 u
Zaterdag 29 juni | 10.00 - 22.00 u
Zondag 30 juni | 10.00 - 18.00 u

Toegang tot het festival is gratis!