LandGOEDtheater

Duik dieper in de geschiedenis van de kastelen, landgoederen en buitenplaatsen van Gelders Arcadië tijdens het LandGOEDtheater. Terwijl je meer over de landgoederen ontdekt, geniet je van muziek-, dans- en theaterscènes. 

In verband met de meest actuele coronamaatregelen vervallen helaas de festival-activiteiten die op zondag waren gepland. Mensen die hiervoor al een kaart hadden besteld worden hierover via een mail geïnformeerd.

 

Reis terug in de tijd - bij het LandGOEDtheater

In 2021 keerde het LandGOEDtheater terug op verschillende locaties in Gelders Arcadië.

Data en locaties

 

Lees verder

Op Koude Grond - Muziektheater De Plaats

Een baron staat samen met zijn rentmeester tussen het woekerende gras van zijn landgoed. Hij ziet zijn overleden geliefde, lachend bij de rozen. Zij ziet het verzakte dak van het grote huis. Wie redt het in verval rakende landgoed? De ambtenaar die door de heg kruipt, de ondernemers met hun commerciële plannen of de bulderende deurwaarder? Misschien is het enkel de geest van het verleden die de toekomst kan beschermen. 

Op Koude Grond is een licht absurd en poëtisch drieluik van theater en dans over de omgang met verlies. Van je eigendom, je baan of de mensen die je liefhebt. Wat verandert er als je iets kwijtraakt? Wat neem je van het verleden mee de toekomst in?

Lees verder

Alvast sfeer proeven?

Tijdens het LandGOEDtheater kwam in 2019 de geschiedenis van Gelders Arcadië tot leven op Huis Zypendaal, Arboretum Belmonte, Kasteel Middachten, Tuin De Lage Oorsprong en Kasteel Rosendael!

Dat zag er zo uit: