LandGOEDfestival

Duik dieper in de geschiedenis van de kastelen, landgoederen en buitenplaatsen van Gelders Arcadië tijdens het LandGOEDfestival. Terwijl je meer over de geschiedenis van de landgoederen ontdekt, geniet je van muziek-, dans- en theaterscènes. En op zondag is het feest! Theatermakers, muzikanten en kunstenaars komen samen en verrassen je met korte sketches en optredens. Maar ook voor kinderen is er een speciaal programma en natuurlijk ontbreken een lekker hapje en drankje niet.

 

Reis terug in de tijd - op het LandGOEDfestival

In 2021 keert het LandGOEDfestival terug op verschillende locaties in Gelders Arcadië.

De activiteiten zullen verspreid zijn op het terrein en ruim van opzet en toegankelijk voor een breed publiek.

Programma (11.00 - 17.00 uur)

Kaartjes

Het LandGOEDfestival op zondag is gratis toegankelijk! Omdat er een maximale capaciteit is, moet je wel vooraf online een plekje reserveren.

Lees verder
Koop je (gratis) kaartje

Zondag Festival programma

Op Koude Grond - Muziektheater De Plaats

Een baron staat samen met zijn rentmeester tussen het woekerende gras van zijn landgoed. Hij ziet zijn overleden geliefde, lachend bij de rozen. Zij ziet het verzakte dak van het grote huis. Wie redt het in verval rakende landgoed? De ambtenaar die door de heg kruipt, de ondernemers met hun commerciële plannen of de bulderende deurwaarder? Misschien is het enkel de geest van het verleden die de toekomst kan beschermen. 

Op Koude Grond is een licht absurd en poëtisch drieluik van theater en dans over de omgang met verlies. Van je eigendom, je baan of de mensen die je liefhebt. Wat verandert er als je iets kwijtraakt? Wat neem je van het verleden mee de toekomst in?

Speeltijden

Landgoed Mariëndaal, Arnhem: vr 3 september 19.00 u | za 4 september 15.00 & 19.00 u | zo 5 september 15.30 u

Hof te Dieren, Rheden: vr 10 september 19.00 u | za 11 september 15.00 & 19.00 u | zo 12 september 15.30 u

Villa Sanoer, Wageningen: Vr 17 september 19.00 u |  Za 18 september 15.00 & 19.00 u | zo 19 september 15.30 u

Landgoed Quadenoord, Renkum: Vr 1 oktober 19.00 u | za 2 oktober 15.00 & 19.00 u | zo 3 oktober 15.30 u

Kaartjes

Voor de voorstelling Op Koude Grond van Muziektheater De Plaats worden aparte kaartjes verkocht: volwassen € 10, kinderen t/m 12 jaar € 5.

Lees verder
Koop je kaartje

Alvast sfeer proeven?

Tijdens het LandGOEDfestival kwam in 2019 de geschiedenis van Gelders Arcadië tot leven op Huis Zypendaal, Arboretum Belmonte, Kasteel Middachten, Tuin De Lage Oorsprong en Kasteel Rosendael!

Dat zag er zo uit: