Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Ontmoet Ollie B. Bommel en Tom Poes op kasteel Rosendael


Waar:
Park en Kasteel Rosendael

Wanneer:
t/m 8 september 2019

Zo kun je ons bereiken

Adres:
Park en Kasteel Rosendael
Park en Kasteel Rosendael
Rosendael 1
6891 DA Rozendaal
Plan je route
Afstand:

Op zondag 8 september organiseert de MTVC, de vereniging van liefhebbers en verzamelaars van het werk van Marten Toonder vanaf 11:00 tot 17:00 uur een Bommelbeurs en Bommeldag bij en in kasteel Rosendael in Rozendaal.

Programma Bommelbeurs en Bommeldag

Er is een zeer gevarieerd programma met onder meer lezingen door de Bommelkenners,  Rob Barnhoorn, Klaas …

Lees verder

Op zondag 8 september organiseert de MTVC, de vereniging van liefhebbers en verzamelaars van het werk van Marten Toonder vanaf 11:00 tot 17:00 uur een Bommelbeurs en Bommeldag bij en in kasteel Rosendael in Rozendaal.

Programma Bommelbeurs en Bommeldag

Er is een zeer gevarieerd programma met onder meer lezingen door de Bommelkenners,  Rob Barnhoorn, Klaas Driebergen en Pim Oosterheert en signeren Toondertekenaars Tim Artz en Henrieke Goorhuis. Klaas Driebergen is schrijver van de boeken ‘Bommel en Bijbel’ en ’Het leven der dieren’. Rob Barnhoorn kaart het unieke taalgebruik van deze oer-Hollandse strip aan in de tweedelige reeks ‘Taal en wereld van de Bommelsaga’, ‘Maanlicht op het Laar’ en ‘Toonder vertaald’. Ook heeft hij ‘De bovenbazen’ in het Spaans vertaald, ‘Los Altos Mandos’.  Pim Oosterheert, oprichter van Museum de Bommelzolder, schreef onder andere ‘Een Bommelding’, ‘Wat je gelooft is waar’ en het Bommellexicon ‘Taal van Toonder’. Henrieke Goorhuis is tekenaar van ‘Het lastpak’, een in 2016 verschenen nieuw Bommel-verhaal, geschreven door Henk Hardeman. Tim Artz is tekenaar van vele covers van boeken over het werk van Marten Toonder en van Tom Poes avonturen.

Liefhebbers van het werk van Marten Toonder kunnen met tal van standhouders, waaronder Toonder uitgeverij Cliché, Museum de Bommelzolder en de MTVC van gedachten wisselen op de Bommelbeurs. In het souterrain worden er doorlopend animaties en films van en over Marten Toonder vertoond.

Voor alle leeftijden is er een speurtocht naar de Bommelsterren in het park rondom het kasteel, kinderen kunnen zich laten schminken als de bekende witte poes of zijn onafscheidelijke vriend, de heer van stand en zijn er workshops voor het maken van teksten bij tekeningen en het inkleuren van tekeningen.

Dat de ware Ollie B. Bommel en Tom Poes fan met dit tweetal op de foto kan, spreekt voor zich. 

De entree is gratis en u kunt uw auto of fiets tevens gratis parkeren! Het kasteel en park is deze dag tegen gereduceerd tarief te bezoeken.


Kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Kasteel Rosendael is een van oorsprong laatmiddeleeuws kasteel, dat door de hertogen van Gelre werd gebouwd. Het kasteel ligt in het Gelderse dorp Rozendaal bij Velp.

Het bestaat uit een imposant en historisch ingericht kasteel dat een mooi beeld geeft van hoe er vroeger op een kasteel geleefd werd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien.

Park Rosendael

Het park leent zich uitstekend voor een prachtige wandeltocht. In het park zijn de bekende tuinsieraden te bewonderen zoals de Bedriegertjes en de Schelpengalerij. De bezoeker krijgt via een uitgebreide wandelroute op de Beleef! Plattegrond informatie over de vele bezienswaardigheden en beplanting in het park.

Lees minder

Prijzen

  • Gratis
rosendael

Hier ga je heen