Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Filmhuis Dieren presenteert: Mary Queen Of Scots, Un Amour Impossible


Waar:
Dieren

Wanneer:
t/m 29 maart

Zo kun je ons bereiken

Adres:
Callunaplein 77
6951CN Dieren
Plan je route
Afstand:

Op dinsdag 26 maart draait het Franse drama Un Amour Impossible,  een ontroerende film over een rampzalige liefde in het Frankrijk van de jaren ‘50. Beide films vangen aan om 20.00 uur. Filmhuis Dieren draait in Theothorne, Callunaplein te Dieren.

Mary Queen Of Scots

Op haar zestiende wordt Mary  koningin van Frankrijk, op haar achttiende weduwe. Desondanks weerstaa…

Lees verder

Op dinsdag 26 maart draait het Franse drama Un Amour Impossible,  een ontroerende film over een rampzalige liefde in het Frankrijk van de jaren ‘50. Beide films vangen aan om 20.00 uur. Filmhuis Dieren draait in Theothorne, Callunaplein te Dieren.

Mary Queen Of Scots

Op haar zestiende wordt Mary  koningin van Frankrijk, op haar achttiende weduwe. Desondanks weerstaat ze de druk opnieuw in het huwelijk te treden. In plaats daarvan keert ze terug naar haar geboorteland Schotland waar ze de troon opeist. Maar Schotland valt net als Engeland onder de heerschappij van Koningin Elizabeth I. De twee jonge koninginnen kijken zowel met angst als met fascinatie naar elkaar, en zijn rivalen op het gebied van zowel macht als de liefde. Als vrouwelijke staatshoofden in een mannenwereld moeten ze allebei beslissen of ze een strategisch huwelijk willen sluiten ofwel onafhankelijk blijven. Mary is vastbesloten meer te worden dan een boegbeeld voor de Schotten. Ze wil aanspraak maken op de Engelse troon, waarmee ze de heerschappij van Elizabeth bedreigt. Bedrog en samenzweringen in beide hofhoudingen brengen vervolgens zowel de Engelse als Schotse troon in gevaar en zullen uiteindelijk de loop van de geschiedenis bepalen.

Un Amour Impossible

Rachel is in het Frankrijk van de jaren ’50 werkzaam als typiste wanneer ze Philippe ontmoet, een charmante intellectueel van gegoede komaf. Ze worden verliefd en krijgen al snel een dochter, Chantal. Onder druk van zijn familie weigert Philippe echter beneden zijn stand te trouwen, waardoor Rachel hun dochter alleen moet opvoeden. Jarenlang strijdt ze ervoor om Chantal door Philippe erkend te krijgen. Wanneer hij na meer dan tien jaar eindelijk toegeeft, besluit hij tegelijkertijd zijn vaderrol meer toe te eigenen – met voor alle betrokkenen onvoorziene en ingrijpende gevolgen. Dit meeslepende drama is gebaseerd op de gelijknamige roman van Christine Angot.

Lees minder

Prijzen

  • € 8,00 Toegang: €8 Vriend: €6 – Vriendenpas €25 Vanaf 30/12/18 Vriendenpas €12,50 voor een half seizoen! Jeugd t/m 15 jaar: €5 Gelrepas €2,50

Hier ga je heen