Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Holding Space | Aminata Cairo


Waar:
Arnhem

Wanneer:
t/m 8 december 2023

Zo kun je ons bereiken

Theater a/d Rijn
Rijnstraat 42
6811EX Arnhem
Plan je route

vanaf jouw locatie

In Holding Space ontwikkelt Aminata Cairo een geheel eigen visie op het bereiken van inclusiviteit, die de beperkingen van standaardbenadering…

In Holding Space ontwikkelt Aminata Cairo een geheel eigen visie op het bereiken van inclusiviteit, die de beperkingen van standaardbenaderingen van diversiteitswerk ontstijgt. Zij onderbouwt haar visie met indigenous knowledge, blues aesthetics, holy hip hop en Caribische en zwart feministische theorieën. In korte persoonlijke verhalen neemt zij haar lezers mee op reis, met het uiteindelijke doel om gezamenlijk een nieuw verhaal te creëren. Puttende uit haar Surinaamse roots, haar Native American cultuur opvoeding en haar academische training, gebruikt zij persoonlijke verhalen om mensen te helpen verdiepen in de thema’s en stappen die nodig zijn op de weg naar een meer inclusieve gemeenschap. In haar boekpresentatie neemt zij vanaf het begin het publiek mee in het concept ‘Holding Space’. Met haar boekteksten, zang en dans nodigt zij het publiek uit om naar zichzelf en elkaar te kijken en zich af te vragen wat het vereist om gezamenlijk een omgeving van waardering en gelijkwaardigheid te creëren. Zij draagt de boodschap dat het om ons gaat, ons allemaal en dwingt ons om dat te horen, voelen en toe te eigenen.

Haar boekpresentatie is geen lezing, het is een interactieve ervaring. Reageren op Aminata tijdens de voorstelling kan in het Nederlands en in het Engels.

Hier ga je heen