Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Natuur & historie van het Orderbos


Waar:
Apeldoorn

Wanneer:
t/m 26 mei

Zo kun je ons bereiken

Adres:
Orderbos
Einde van de Kleiberg 15
7312 SN Apeldoorn
Plan je route
Afstand:

APELDOORN - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op vrijdag 26 mei 2023 een interessante wandeling door het Orde…

APELDOORN - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op vrijdag 26 mei 2023 een interessante wandeling door het Orderbos. Het Orderbos biedt een prachtige afwisseling tussen bosgebieden en kleine heideveldjes en is de thuisbasis van vele diersoorten, waaronder het edelhert, wildzwijn, boommarter en diverse vogelsoorten. Maar wist je dat dit gebied ook een rijke geschiedenis heeft? Tussen de 7e en de 10e eeuw werd hier tonnen ijzer geproduceerd voor de ijzerindustrie. Vandaag de dag zijn de restanten van deze middeleeuwse ijzerindustrie nog altijd zichtbaar. Ook bestaat er een relatie tussen de Koningsfontein van Paleis Het Loo en het Orderbos. Het is fascinerend om te ontdekken hoe het Orderbos een rol speelde in de geschiedenis van de regio en hoe natuur en geschiedenis hier in harmonie samenkomen. Kom het Orderbos zelf ontdekken en geniet van de prachtige natuur, de rijke historie en de vele verhalen die dit gebied te bieden heeft. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.
• Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
• Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies

Prijzen

  • € 5,00

Hier ga je heen