Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Op bezoek bij de herder op de Loenermark


Waar:
Schaapskooi Rheden

Wanneer:
t/m 19 mei

Zo kun je ons bereiken

Adres:
Schaapskooi Rheden
Schaapskooi Rheden
Heuvenseweg 11
6991 JE RHEDEN
Plan je route
Afstand:

Op de Loenermark loopt de enige schaapskudde van Geldersch Landschap & Kasteelen. De schapen gaan dagelijks met de herder de heide op en z…

Lees verder

Op de Loenermark loopt de enige schaapskudde van Geldersch Landschap & Kasteelen. De schapen gaan dagelijks met de herder de heide op en zorgen voor het onderhoud van de heide. Vandaag brengt men samen met de herder en zijn honden de kudde van 250 dieren vanaf de schaapskooi naar de heide. Tijdens deze tocht kan men de herder aan het werk zien. Hoor zijn commando’s aan de honden en zie wat voor een geweldige hulp de honden voor hem zijn. Na een uur wandelen komt het gezelschap aan op de heide waar de dieren meteen beginnen te grazen. Hier kan men even rustig van de kudde genieten. Ook heeft de herder hier tijd om een en ander over zijn werk te vertellen. Daarna lopen de deelnemers samen met de boswachters via een mooie route terug naar de parkeerplaats. Deelnemers dienen zelf voor een lunch en drinken voor onderweg te zorgen.

Start: 9.30 uur op de parkeerplaats nabij de schaapskooi, gelegen aan het einde van de Droefakkers te Loenen (Gld). Duur 4 uur. Deelname: 7,50 euro,  kinderen 4 t/m 12 jaar 5,00 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5,00, kinderen van donateurs 2,50 op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Chris Holtslag, tel. 0313-653113 of John Buitenhuis, tel. 06-46256260.

Routebeschrijving: A50 Arnhem-Apeldoorn. Afslag Loenen. In Loenen meteen na Hotel-Restaurant De Loenermark rechtsaf de Droefakkers op. Deze weg ca. 3 km afrijden.

Lees minder

Prijzen

  • € 7,50 7,50 euro, kinderen 4 t/m 12 jaar 5,00 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5,00, kinderen van donateurs 2,50 op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).
Loenermark

Neem alvast een kijkje

Hier ga je heen