White Ribbon Mile de wandeling


Waar:
Oosterbeek

Wanneer:
9 t/m 25 september

Zo kun je ons bereiken

Benedendorpsweg 134
6862 WP Oosterbeek
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie

Vanaf 9 tot en met 25 september 2024

White Ribbon Mile is meer dan een wit lint. Het is de levenslijn van Hoop!

Stel je eens voor, je bent een soldaat tijdens de Slag om Arnhem. De strijd is hevig, bitter en uitzichtloos. Veel van je …

Vanaf 9 tot en met 25 september 2024

White Ribbon Mile is meer dan een wit lint. Het is de levenslijn van Hoop!

Stel je eens voor, je bent een soldaat tijdens de Slag om Arnhem. De strijd is hevig, bitter en uitzichtloos. Veel van je kameraden zijn gesneuveld of gewond. Je bent uitgeput, hebt honger en denkt dat je het niet zal overleven. Dan komt het bericht dat de operatie wordt afgeblazen en de overgebleven soldaten worden geƫvacueerd. Market Garden is mislukt. Het is maandag 25 september 1944. Die nacht regent het hard en is het aardedonker. Dat is maar goed ook, want de Britse, Nederlandse en Poolse soldaten zijn omringt door Duitsers die nog steeds de felle strijd voeren. Van Hartestein via de Oude Kerk in Oosterbeek gaat de barre terugtocht door de bossen en de uitwaarden naar de Rijn. Daar zullen de soldaten de rivier oversteken naar bevrijd gebied. Hun gewonde kameraden achterlatend. Ze zien bijna niets en kennen de weg niet. En de vijand is overal aanwezig. Regen slaat in hun gezicht. Het is moeilijk om geruisloos te zijn. Sommigen doen hun laarzen uit.

Een briljante vondst is het witte lint van parachutestof dat de route aangeeft. Een baken dat je niet uit oog moet verliezen.

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 9 september 2024 t/m 25 september 2024 10.00 - 21.00 uur

Hier ga je heen