Groepsarrangement Kasteel Doorwerth & Airborne Museum Hartenstein

Kasteel Doorwerth

De rijke geschiedenis van het kasteel omvat meer dan zeven eeuwen. Nu pronkt het weer in zijn volle 17de eeuwse glorie, compleet met poortgebouw, koetshuis en stallen. De moestuin wordt zo beheerd alsof de keukens van de landheer nog steeds van groenten en bloemen voorzien worden. De grote boomgaard levert stoofperen en appels.

Binnen geniet je van de historisch ingerichte vertrekken. In de keuken, de kelders, de ridderzaal, eetkamer, torenkamer en herenkamer waan je je even een kasteelbewoner. In de zuidvleugel zijn expositiezalen die de geschiedenis van het kasteel, maar ook de geschiedenis van de bosbouw en de jacht in Nederland in beeld brengen. Een mooi souvenir vind je in de kasteelwinkel. Geniet van een kopje koffie, lunch of borrel in Kasteelcafé De Zalmen.

Airborne Museum

In de monumentale villa Hartenstein, die tijdens de Slag om Arnhem (1944) Brits hoofdkwartier was, komen verhalen tot leven van Britse, Poolse, Duitse militairen en burgers. In de ondergrondse Airborne Experience ervaar je de Slag om Arnhem in al zijn hevigheid, want je waant je letterlijk midden in de strijd. Luister naar de persoonlijke verhalen van militairen en burgers en bekijk de topstukken waar bijzondere verhalen achter schuil gaan. In museumcafé ‘Het Rode Hert’ is een plek voor heerlijke koffie, vers gebak en lunch in een museale omgeving. Het museumcafé beschikt ook over een zonnig terras grenzend aan het prachtige park Hartenstein

Dit ga je doen

Groepsarrangement Kasteel Doorwerth & Airborne Museum Hartenstein

Bezoek kasteel vanaf € 9,50 p.p.

Bezoek Airborne Museum vanaf € 11,50 p.p.

Lunch vanaf € 12,50 p.p

Hier ga je heen