Duik in het groen: mooie natuurgebieden in de regio Arnhem

Of je nu op pad gaat in Nationaal Park Veluwezoom, Park Lingezegen of een middag vertoeft in een van de Arnhemse stadsparken, het zijn stuk voor stuk mooie stukjes groen die meer dan genoeg ontspanning bieden. 

© Jurjen Drenth

Het oudste nationaal park

Het oudste nationaal park van Nederland vind je in de regio Arnhem. We hebben het hier over Nationaal Park Veluwezoom. Dit park, met meer dan 5.000 hectare aan onder andere bos, heide en stuifzand, ligt aan de zuidzijde van de Veluwe. De bekende Posbank met een prachtig uitzicht over de Veluwe, de IJssel en de Achterhoek is niet het enige wat dit park te bieden heeft. Ga s ‘ochtends of aan het begin van de avond langs bij observatiepost de Elsberg. Wie weet heb jij geluk en zie je zomaar herten, wilde zwijnen of hermelijnen voorbij komen. Liever actief op pad? Huur dan een fiets bij bezoekerscentrum Veluwezoom en ontdek al fietsend de rest van het park. Bezoek aan het einde van de rit de exporuimte van Veluwetransferium Posbank en borrel nog even na bij Brasserie Veluwezoom.

Lees verder
Ontdek de Veluwezoom

Ontsnap aan de drukte

Je hoeft de stad niet uit om te kunnen genieten van een groene omgeving. In Arnhem zijn er namelijk genoeg parken waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. Op steenworp afstand van het centrum ligt Park Sonsbeek, veruit het bekendste park van Arnhem. In het park vind je onder andere uitkijktoren Belvédère. Beklim deze toren en geniet bij helder weer van een uitzicht dat zelfs ver over de Duits-Nederlandse grens reikt. Park Sonsbeek mag dan wel veruit het bekendste park zijn, maar dat betekent natuurlijk niet dat we andere parken als Immerloo Park en Park Klarenbeek moeten vergeten. Ook daar kun je heen om te wandelen, fietsen of te picknicken bij mooi weer.

Lees verder
Lees meer over Park Sonsbeek

Verscholen parel

Tussen het bekende Nationale Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom ligt het Deelerwoud. Onderschat dit gebied niet, want ook hier kun je heerlijk wandelen en fietsen. Een pluspunt aan dit natuurgebied? Het is er een stuk rustiger dan in de andere twee bekende parken, waardoor je op je gemak door het fraaie heidelandschap en de uitgestrekte bossen kunt struinen. Ook in dit gebied leeft er genoeg wild, de kans is dan ook groot dat je een edelhert of Schotse hooglander ziet grazen. Wil je je kans op het spotten van wild vergroten? Ga dan een keer mee op een natuursafari die regelmatig in het Deelerwoud worden georganiseerd. 

Lees verder
Ontdek Deelerwoud